Schrijven voor het web
- Hoe schrijf ik een internetartikel
'Schrijf artikelen over je specialisatie. En plaats ze op verschillende websites. Zo vergroot je je naamsbekendheid!' Een leuke tip, maar hoe schrijf je zo'n artikel? En hoe zorg je dat dat artikel gelezen wordt? Deze tips helpen je vast op weg!
- Hoe schrijf ik een webtekst
Als schrijver voor het internet is je verhouding met lezers net iets anders dan bij andere media. Waar moet je op letten? Welke stijl gebruik je en welke dingen worden vaak over het hoofd gezien? Online copywriter Aartjan van Erkel deelt zijn visie en ervaringen: ‘Happy talk must die’!
- List Apart: schrijven (Engels)
Artikelen over de kwaliteit van tekst op websites.
- Omgekeerde pyramide op het web (Engels)
Pleidooi voor het schrijven van web-pagina's in de vorm van een omgekeerde piramide: eerst het belangrijkste nieuws of de conclusie, pas daarna de minder belangrijke onderdelen, de details en de achtergronden.
- Schrijven voor het web (useit.com) (Engels)
Publicaties over leesgedrag op het web en de gevolgen voor webteksten.
- Wat is een wiki? @ Virtueel samenwerken
Een wiki is een website waarop iedereen zomaar wijzigingen kan aanbrengen, zonder dat daarvoor toestemming of een toegangscode nodig is. Wiki's zijn geschikt om met een groep mensen een gezamenlijke tekst of een verzameling materiaal op Internet te onderhouden. Zo wordt kennis gedeeld.
- Webredacteur
Als webredacteur ben je soms letterlijk een spin in het web. Internet is je lust en je leven. Omdat er inmiddels miljarden webpagina's zijn en dit aantal nog steeds toeneemt, kom je het beroep van webredacteur steeds vaker tegen. Aan content (inhoud - in dit geval: tekst) op het web worden andere eisen gesteld dan aan de teksten in een krant of tijdschrift. Je werkt met een real time medium: met één druk op de knop zijn jouw nieuwe webpagina's overal ter wereld te raadplegen. Daarnaast heb je bij webpagina's te maken met dynamiek (bewegende beelden, geluid) en met interactiviteit. Als webredacteur ben je dus thuis in de multimediawereld. Andere benamingen zijn webmaster of contentmanager.
Bron: www.leren.nl/rubriek/computers_en_internet/webdesign/richtlijnen/schrijven_voor_het_web/
Copyright © 1999-2025 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon