Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Artikelen

Hier staan alle artikelen van Leren.nl in omgekeerd chronologische volgorde (nieuwste eerst). Je kunt alle artikelen full-text doorzoeken met het zoekvakje rechtsbovenaan de pagina.

Opleiding kinderopvang

Welke opleiding moet je volgen om als pedagogisch medewerkster (groepsleidster) te kunnen werken in de kinderopvang en wat houdt die opleiding in?

Werkstuk maken

Veel mensen vinden het lastig om een werkstuk te schrijven. Ze weten niet goed hoe ze het moeten aanpakken om heel veel informatie over een onderwerp om te werken naar een bondig, overzichtelijk werkstuk. Het volgen van een stappenplan voor het maken van een werkstuk kan helpen om dat proces goed te laten verlopen.

Opleidingen in de zorg

Een overzicht van alle mbo- en hbo-opleidingen in de gezondheidszorg.

Dromen ontdekken en waarmaken: 15 succesfactoren in de praktijk

Aandachtspunten en succesfactoren voor mensen die zich bewust willen worden van hun dromen en die willen leren hoe deze waar te maken.

Politie opleiding

Er zijn politie-opleidingen op verschillende niveaus. De politiediploma's hebben dezelfde status als andere mbo/hbo-diploma's op hetzelfde niveau, zodat doorstroming van en naar het politievak mogelijk is.

Werken bij de politie

Welke functies en rangen zijn er bij de politie?

Corrigeren van jongeren in de straatcultuur

Een van de moeilijkste opgaven voor politiemensen, toezichthouders, docenten e.a. is het corrigeren van jongeren in de straatcultuur. Ze reageren anders dan de 'burgerlijke' cultuur verwacht.

Opleiding tot leraar

Welke niveaus en varianten van de lerarenopleiding zijn er?

Ontslagbrief: slim ontslag nemen

Ontslag nemen doe je formeel gezien met een ontslagbrief. Die brief moet aan een paar voorwaarden voldoen. Maar belangrijker is: je kunt aan je oude werkgever belangrijke referenties en relaties overhouden.

Opleiding Beveiliging

Er zijn opleidingen voor beveiliging op alle vier de MBO-niveaus. Met dit onderscheid in vier niveaus heb je een goed carrièreperspectief. Om als beveiliger te mogen werken heb je een opleiding op niveau 2 nodig. Dit wordt ook wel het "diploma Beveiliger" genoemd.

Opleiding tot Pedicure / Voetverzorger

De officiële landelijk erkende opleiding voor de kwalificatie Pedicure ofwel Voetverzorger valt onder de WEB, de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Het is een driejarige MBO-opleiding via de beroepsopleidende leerweg (BOL) op niveau 3.

Vier manieren om creatiever te worden

Eigenlijk is iedereen voortdurend creatief: geen twee gedachten zijn ooit hetzelfde. Toch noemen we sommige mensen 'creatief' en denk je misschien dat je dat zelf niet bent. Psychologisch onderzoek heeft vier manieren opgeleverd waarmee iedereen tot wel 10 keer creatiever kan worden. Jij ook!

Vijf grootste angsten: spreekangst op 4

Nederlanders zijn even bang voor een terroristische aanslag als voor het spreken voor een groep. Dit blijkt uit een onderzoek dat De Presentatie Groep samen met 123test heeft gehouden onder bijna 4.000 mensen. Naar verhouding vinden 750.000 Nederlanders spreken in het openbaar zelfs het engste dat er is.

Beroepskeuzetest iets voor jou?

Je kunt op Internet een beroepskeuzetest doen om te onderzoeken welk beroep iets voor jou zou zijn. Maar werkt zo'n test wel? Wat kun je ervan verwachten? Hoe moet je het resultaat interpreteren?

Gezond afvallen door beweeglijkheid

Een dieet of sporten is niet per se nodig: alledaagse beweeglijkheid kan voldoende zijn om overgewicht te voorkomen. Even staan in plaats van zitten, een stukje lopen, winkelen, opruimen, wat friemelen en freubelen kan het verschil maken tussen een gezond gewicht en overgewicht.

10 geheimen van succes

Tien karaktertrekken van succesvolle mensen. Pas ze allemaal toe en je dromen worden werkelijkheid.

Nederlandse taal in Suriname

In januari 2005 is Suriname toegetreden tot de Nederlandse Taalunie. De Nederlandse taal werd daarmee uitgebreid met een Surinaamse variant. Het Nederlands dat in Suriname wordt gesproken is namelijk niet gelijk aan het Standaardnederlands.

Opleiding schoonheidsspecialiste

Wat is het voor opleiding? Wat leer je? Wat kun je met de opleiding? Welke vooropleiding heb je nodig?

Management opleiding

Het begrip management is erg breed. Als je in een beroepengids zoekt op het trefwoord "manager" dan vind je tientallen, zoniet honderden beroepen op verschillende niveaus. Wat is een manager eigenlijk? En hoe word je dat? Wat moet je leren?

Tandartsassistente: wat houdt dat beroep in?

Tandarts: wat houdt dat beroep in?

Management assistent: wat houdt die functie in?

Een management assistent (vaak ook directiesecretaresse genoemd) verricht secretarieel werk voor directeuren en managers van bedrijven en organisaties.

Hoe kun je RSI op je werk voorkomen?

Neem pauzes. Zorg voor afwisseling. Let op je lichaamshouding. Neem klachten serieus.

CBR: theorie-examen en rijexamen

Je leert de theorie uit een boek (of door theorieles) en autorijden bij een rijschool, maar het CBR toetst of je de verkeersregels kent en of je kan autorijden. Hoe gaat het theorie-examen en rijexamen in zijn werk?

Snel je rijbewijs met een spoedcursus

De 'gewone' manier om je rijbewijs te halen is: elke week een uurtje les, driekwart jaar lang. Maar er zijn ook andere manieren om in korte tijd je rijbewijs te halen.

Rijbewijs halen met minder lessen

In dit artikel geven we je tips hoe je je rijbewijs kunt halen met minder rijles. Daar kun je zelf wat aan doen.

Rijbewijs: studietips voor het theorie examen

Er zijn veel boeken en websites met inhoudelijke informatie voor het theorie examen voor het rijbewijs. Maar hoe kun je nu het beste studeren om je voor te bereiden op het examen? Hier geven we je studietips voor de theorie. Dit is bovendien een goede voorbereiding voor je rijles.

Wat is een wiki?

Een wiki is een website waarop iedereen zomaar wijzigingen kan aanbrengen, zonder dat daarvoor toestemming of een toegangscode nodig is. Wiki's worden gebruikt om kennis te delen.

Rijschool kiezen: waar moet je op letten?

Als je snel je rijbewijs wilt halen en niet te duur uit wilt zijn, dan moet je even kritisch om je heen kijken als je een rijschool kiest. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rijtje, van slagingspercentage tot opleidingsmethode en van intakeles tot voorbereiding op het examen.

Hoe werkt de SISO-code?

Wat is het SISO-indelingssysteem in de bibliotheek? Hoe kom je aan een SISO-code? Wat kun je ermee?

Hulp vragen bij computerproblemen

Hier vind je een aantal tips om effectief hulp te vragen bij computerproblemen, bijvoorbeeld in een forum of bij een helpdesk.

Oorzaken en aanpak van uitstelgedrag

Elke student kent het verschijnsel: vlak voor een studieperiode dienen zich opeens allerlei klusjes aan die eerst gedaan moeten worden. Dus wordt het studeren uitgesteld. Uitstellen lijkt irrationeel. Wat is toch de oorzaak? Praktische tips om uitstelgedrag te overwinnen.

Slimmer lezen met SQ3R

SQ3R is een methode om effectiever te lezen en studeren. Het staat voor: Survey, Question, Read, Recite, Review. Ofwel actief lezen in vijf fasen.

Leerstijlen

Iedereen heeft een persoonlijke leerstijl, dat wil zeggen: een manier van omgaan met leerstof en leeractiviteiten.

De belangrijkste elementen van effectief leren

Of het nu gaat om gitaar spelen, of een vreemde taal leren, je leert beter als je: regelmatig en intensief oefent, aandacht hebt voor wat je wilt leren, en emotioneel betrokken bent.


Bron: www.leren.nl/artikelen/

Copyright © 1999-2017 Applinet B.V.
Alle rechten voorbehouden
Colofon