Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Management > Verandermanagement > Medewerkers

Medewerkers

Verandermanagement

In dit denkraam intervenieer je door middel van wijzigingen in het personeelsbestand. Door afscheid te nemen van medewerkers en door het aanstellen van nieuwe medewerkers bijvoorbeeld.

Outplacement

Soms is het beter afscheid te nemen van een medewerker bij een veranderingsproces. Dat doe je niet zomaar. Outplacement is arbeidsintensief en kostbaar. Het kan nodig zijn bij ingrijpende reorganisaties, het zijn gele ingrepen. Er wordt stevig onderhandeld over de regelingen.

Werving en selectie

Het zoeken en aanstellen van nieuwe medewerkers is in veel gevallen uiterst effectief als je nieuwe vaardigheden nodig hebt. Ook werving en selectie is een arbeidsintensieve en kostbare interventie.

Afhankelijk van de aanpak zal werving en selectie geel, groen of rood zijn gekleurd. Het aanstellen van een interim-manager die er een tijdlang stevig tegenaan gaat en schoon schip maakt is een typisch gele ingreep. Je kunt ook een groene aanpak kiezen door uitsluitend onder de eigen medewerkers te werven. Zo bevorder je het onderling leren. Een rode insteek kan zijn dat je een tijdelijke extra kracht inhuurt omdat je door de veranderingen handen tekort komt.

Volgende pagina: Stijl van leidinggeven


Bron: www.leren.nl/cursus/management/verandermanagement/medewerkers.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon