Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Ondernemen > Ondernemingsplan > Marketingplan

Marketingplan

Ondernemingsplan
Lancelots: voor en door freelancers

Marketing is de kunst van het ruilen. Jij hebt een product, je potentiƫle klanten hebben geld. Hoe kun je nou een zo gunstig mogelijke ruil tot stand brengen? In het marketingplan zet je de antwoorden op die vraag op een rij. In je marketingplan vertaal je jouw visie op je product en je klanten in een concreet actieplan. Wat ga je doen om ervoor te zorgen dat je product inderdaad inspeelt op de behoefte van de klant? Wat ga je doen om de juiste klanten bij je product te zoeken? Wat ga je doen om de juiste klanten ervan te overtuigen dat jouw product precies is wat ze nodig hebben?

In het marketingplan besteed je aandacht aan:

Anjo Conneman knutselt graag. Koffers, kisten, dozen: dat is zijn passie. Het gaat hem niet om wat erin zit maar om de verpakking. Vrienden en bekenden benaderen hem voor mooie doosjes of kisten. Anjo maakt ze. Mooi, doelmatig, slim. Hij heeft daarvoor een deel van de garage afgetimmerd. Tot zijn hobby uit de hand loopt. Ieder weekend is hij aan de slag, vele avonden besteedt hij aan de meest uiteenlopende verpakkingen. Hij verpakt kerstgeschenken, muziekinstrumenten, toneelattributen en vogelkooien. Hij besluit om van zijn hobby zijn beroep te maken. Maar dan wil hij er ook een goede boterham mee verdienen. Hij vraagt twee HEAO-studenten om als stageopdracht een marketingplan te maken voor zijn bedrijf: “In de koffer”. Hij heeft een waslijst aan vragen: ben ik een verpakkingskunstenaar of ben ik timmerman, moet ik mij concentreren op een bepaald marktsegment of juist niet, wat zijn bedrijven bereid te betalen voor een mooie kist, moet ik een folder maken met voorbeelden of is een website voldoende, hoe benader ik mijn potentiĆ«le klanten, hoe kan ik mijn product aan de man brengen? Beide studenten gaan aan de slag en komen met een doortimmerd marktonderzoek en marketingplan. En bovendien ontdekken ze dat er allerlei subsidiemogelijkheden zijn voor een startende ondernemer in deze regio.
pijl

Marketing

Deze online cursus Marketing is een inleiding in het marketingdenken voor professionals zonder marketingachtergrond. Ontdek de wereld van de marketingmix, de paarse koe, marktonderzoek en het marketingplan. Geheel up-to-date met de laatste aardverschuiving in marketingland: het internet.

Volgende pagina: je product


Bron: www.leren.nl/cursus/ondernemen/ondernemingsplan/marketingplan.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon