Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit

Energie voor werk of studie

 

Creatief denken

energie

Je hebt nog zoveel te doen: die boeken lezen, een diploma halen, je project afronden, de klusjes van vandaag, maar... waar haal je de energie vandaan?

 

Stel je eens voor... Dat zinnetje is de bron van heel veel creativiteit. In deze cursus zul je al snel merken dat je veel creatiever bent dan je denkt! Je leert hoe je in je eentje je creativiteit kunt ontwikkelen en gebruiken.

Licht denken

 

Mindfulness Training

Vrouw denkt licht

Hoe word of blijf je gelukkig in je werk? Deze cursus ‘Licht denken’ gaat daarover. Je leert nadenken over je werk en je werksituatie. Je ontdekt welke rol jij daar zelf in speelt.

 Vrouw doet mindfulness-meditatie

Leer op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het dagelijks leven. Een mindfulness-training met uitgebreide oefeningen.

Timemanagement

 

Grip op je e-mail

Timemanagement

Als je altijd tijd tekort komt, dan is dat slecht voor je gemoedsrust én voor je productiviteit. Het kán anders. Wie weet wat hij wil bereiken, plant doelbewust en houdt tijd over. Verdiep je in de principes van timemanagement.

 

Heb je ook het idee dat de e-mail je werkdag beheerst? In deze cursus leer je effectiever en efficiënter met je e-mail om te gaan, niet alleen als ontvanger, maar ook als verzender.

Rationele Effectiviteitstraining (RET)

 

Burn-out herkennen en voorkomen

Vrouw aan het werk met zorgen

De Rationele Effectiviteitstraining (RET) is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Je kunt elke RET-situatie te lijf met het 8-stappenplan in deze cursus.

 

Een burn-out hakt erin. Patiënten en ex-patiënten vertellen over hun ervaringen in heftige bewoordingen. De menselijke en economische schade is groot. Daarom leer je in deze cursus hoe je de eerste signalen herkent en hoe je een burn-out voorkomt.

Omgaan met agressie

 

Angst overwinnen

Agressie aan de balie

Agressie wil zeggen: iemands grenzen overschrijden, bewust schade berokkenen of woede gebruiken om iets te bereiken. Er zijn grofweg vier soorten agressie. Je manier van communiceren is belangrijk. Met samen-boven-gedrag kun je vaak beter omgaan met agressie.

 

Angst wordt hinderlijk als je bang bent voor dingen die je in het dagelijks leven niet kunt vermijden. Deze cursus helpt je die angst aan te pakken.

Andere cursussen


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon