Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit > E-mail

Grip op je e-mail

Gerelateerde Cursussen

Heb je ook het idee dat de e-mail je werkdag beheerst? Durf je soms je e-mail niet te openen omdat je weet dat je honderden mails in je inbox hebt staan? Dan ben je niet de enige. Bij veel werknemers leidt de grote hoeveelheid e-mail in toenemende mate tot irritatie en gevoelens van werkdruk. In deze cursus leer je effectiever en efficiënter met je e-mail om te gaan, niet alleen als ontvanger, maar ook als verzender.

Veel voorkomende e-mailergernissen

Helaas zijn er allerlei hardnekkige slechte gewoontes, waardoor e-mail als communicatie-instrument minder effectief en efficiënt wordt. Een aantal veelvoorkomende e-mailergernissen op een rij.

Informatieoverload voorkomen

Via de digitale snelweg komt steeds meer informatie op ons af. Om niet aan deze informatiebrij ten onder te gaan, zal je moeten leren informatie gericht tot je te nemen.

E-mailetiquette

Je kunt een volle inbox voorkomen als je je houdt aan een aantal gedragsregels.

Breng structuur aan in je inbox

Om meer controle te krijgen over je inkomende mail, is het belangrijk dat je eerst de huidige mail in je inbox opruimt. Maak mappen aan in je inbox waarin je je ingekomen en verzonden berichten onderbrengt.

Nieuwe gewoonten voor het omgaan met e-mail

Lees je e-mail op vaste momenten, handel het meteen af en stel prioriteiten.

Verder lezen

Auteur: Marieke van Oosterhout (november 2007).

Timemanagementpijl

Timemanagement

Als je altijd tijd tekort komt, dan is dat slecht voor je gemoedsrust én voor je productiviteit. Het kán anders. Wie weet wat hij wil bereiken, plant doelbewust en houdt tijd over. Verdiep je in de principes van timemanagement.


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/e-mail/

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon