Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit > Licht denken

Licht denken

Gerelateerde Cursussen
Vrouw denkt licht

Hoe word (of: blijf) je gelukkig in je werk? Deze cursus 'Licht denken' gaat daarover. Werken is niet altijd leuk. Dat is jammer maar ook niet zo erg. Maar als je van je werk ongelukkig wordt, is er iets ernstig mis. In deze cursus leer je hoe je ontdekt wat er precies mis is. Maar vooral: hoe je de oorzaak ervan bij de wortel aanpakt. We hanteren daarbij het concept 'licht denken'. Je leert nadenken over je werk en je werksituatie. Je ontdekt welke rol jij daar zelf in speelt.

Werkdruk en werklast

Er is een groot verschil tussen werklast en werkdruk: de werklast is objectief vast te stellen, de werkdruk is dat niet. Werkdruk is de beleefde werklast. En die kan voor dezelfde functie van persoon tot persoon verschillen.

Belastbaarheid

Je belastbaarheid bepaalt mede hoe je de werklast beleeft en hoe je de werkdruk omzet in resultaten. En je belastbaarheid bepaalt deels ook je werklast: wie goed in zijn vel zit en sterk is, krijgt meer werk en moeilijker werk.

Licht denken

Mensen die licht denken staan positief in het leven, geloven in zichzelf en zien het glas half vol in plaats van half leeg. Ze zien hun resultaten en zijn er trots op. En als iets mislukt dan accepteren ze hun verlies, incasseren de les en proberen iets anders.

Leer jezelf licht denken

Neem het initiatief. Kies, ook voor de consequenties van je keuze. Ken jezelf, vertrouw jezelf. Ken je vrienden, vertrouw je vrienden. Go with the flow. Incasseer je verlies, accepteer een mislukking. Maak een verschil tussen doel en middel. Geniet van je succes.

Verder lezen

Boeken over licht denken

Auteur: Wout Sorgdrager (december 2006)


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/licht-denken/

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon