Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden >Werkconferentie

Werkconferentie: werkvormen voor teamwork

Gerelateerde Cursussen
team in werkconferentie

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een werkconferentie moeten bedenken, organiseren of verzorgen en daar nog niet veel ervaring mee hebben. Je leert hoe je het meeste rendement haalt uit bijeenkomsten. Iedere werkdag komen tienduizenden mensen bij elkaar voor een werkconferentie, een kick off of een start up-bijeenkomst. Stel je eens voor: als je al die tijd een beetje efficiƫnter zou benutten!

Inhoud

Wat is een werkconferentie?

Een werkconferentie is een –meestal eenmalige- bijeenkomst waarin op basis van gelijkwaardigheid wordt gepraat over thema's die normaal gesproken niet op de agenda staan. Een werkconferentie is meestal niet besluitvormend en heeft een innovatief, soms ook brainstormend karakter.

Voorbereiding

De invulling van een werkconferentie is afhankelijk van de doelen en de situatie. Je kunt daarin drie accenten leggen: kennismaking, samenwerking en het resultaat.

24 werkvormen

24 werkvormen om de creativiteit en de energie van de deelnemers zo goed mogelijk te benutten. Sommige zijn alleen maar serieus, andere zijn wat speelser.

Nazorg

Een werkconferentie heeft iets van een snelkookpan. Onder relatief hoge druk zorg je met elkaar voor een resultaat. Fantastisch. Maar hoe voorkom je nu dat het resultaat even later in de la belandt?

Checklist

Hier vind je een checklist voor het organiseren van een werkconferentie. Gebruik het met verstand: iedere situatie is weer anders en stelt andere eisen aan jou en de voorbereiding.

Verder lezen

Boeken en websites.

Auteur: Wout Sorgdrager (juni 2006)

teambuildingpijl

Teambuilding

Hoe smeed je een groep individuen tot een hecht team? Met een outdoortraining of een dag op de hei kom je er niet. Teambuilding is een manier van werken. Alleen door er dagelijks bewust mee bezig te zijn, breng je een team tot topprestaties.

Goede websites over samenwerken in een team


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/werkconferentie/

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon