Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden

Online cursussen om beter met anderen om te gaan en samen te werken.

Assertiviteit

 

Nee zeggen

Assertief

Je baas begrijpt je niet, je collega’s gaan er met jouw ideeën vandoor en anderen bepalen de agenda. Wat doe je eraan? Assertieve mensen komen op voor zichzelf, geven hun mening of uiten hun gevoel zonder zich schuldig, beschaamd of onzeker te voelen.

 Nee zeggen

Nee zeggen is moeilijk. In deze korte cursus vind je meer over hoe dat komt en vooral wat je eraan kunt doen. Als je eenmaal goed 'nee' kunt zeggen is dat niet alleen voor jezelf heel prettig maar ook voor anderen.

Zakelijk flirten

 

Actief luisteren

Zakelijk flirten is: mensen voor je winnen. Het is een spel waarbij je de ander centraal stelt, in de hoop hem gunstig te stemmen om een bepaald doel te bereiken. In deze cursus lees je hoe je kunt flirten en hoe je daarbij toch jezelf kunt blijven.

 Vrouw met luisterend oor

In deze cursus Actief Luisteren leer je een betere luisteraar te worden, met o.a. het WIER-model en de methode van Gordon. Dat helpt je - zowel zakelijk als privé - de communicatie met anderen verbeteren.

Vriendschap: vrienden maken en houden

 

Smalltalk (een praatje maken)

Vrienden heffen het glas

Van alle relaties die mensen in hun leven aangaan, is vriendschap één van de belangrijkste. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, vrienden maken? En hoe onderhoud je je vriendenkring? Deze cursus Vriendschap helpt je op weg.

 Borrel

Leer hoe je je voorbereidt op het maken van een praatje, hoe je een gesprek opent, gaande houdt en weer beëindigt. Vind de weg in Smalltalkland met een gesprekswegwijzer en voor je het weet klets je iedereen de oren van het hoofd.

Feedback geven en ontvangen

 

Overtuigen en beïnvloeden

Feedback geven en ontvangen

Feedback krijgen is lastig, feedback geven soms nog veel moeilijker. Waarom vinden we het zo moeilijk om er soepel mee om te gaan? In veel gevallen is feedback juist een kans om je prestaties te verbeteren. Een korte cursus over het geven en ontvangen van feedback.

 Overtuigen en beïnvloeden

Een prettig leesbare cursus over de manier waarop mensen elkaar overtuigen en beïnvloeden. Wetenschappelijke inzichten, met grappige voorbeelden uit het dagelijks leven. Geen docent, ouder, manager of reclamemaker mag dit ongelezen laten!

Conflicthantering

 

Omgaan met agressie

Man en vrouw in conflict

Conflicten op het werk horen er bij. In de cursus Conflicthantering leer je hoe je voorkomt dat een conflict ontaardt in ruzie. En misschien levert het conflict nog wat op. Je krijgt wat tips en trucs en je leert iets meer over de achtergronden.

 Agressie aan de balie

Agressie wil zeggen: iemands grenzen overschrijden, bewust schade berokkenen of woede gebruiken om iets te bereiken. Er zijn grofweg vier soorten agressie. Je manier van communiceren is belangrijk. Met samen-boven-gedrag kun je vaak beter omgaan met agressie.

Omgaan met bijzondere mensen

 

Omgaan met lastige mensen

Slechthorende vrouw gebaart: ik versta je niet

Er zijn nogal wat mensen die door een functionele beperking, een bijzondere karaktertrek of een psychisch probleem extra behoeften hebben. Docenten, werkgevers, familie en vrienden kunnen heel wat doen om het leven voor deze mensen gemakkelijker te maken. Wat precies, daarover gaat deze cursus.

 lastige mensen

Iedereen heeft weleens te maken met lastige mensen op het werk. Bijvoorbeeld klagers, treuzelaars en agressieve mensen. Je voelt je er ongemakkelijk bij, geïrriteerd, boos, gefrustreerd of bang. Met deze online cursus leer je beter om te gaan met verschillende vormen van lastig gedrag.

Omgaan met macht

 

Inleiding in de kantoorpolitiek

Machtige manager slaat met de vuist op tafel

Macht is het vermogen om het gedrag van anderen te sturen. De paus is machtig, een baby is machtig, jij bent machtig. Gebruik jij je macht wel slim genoeg? En kun jij overweg met mensen die machtiger zijn dan jij? Leer meer over macht.

 kantoorpolitiek

Hoe kun je de gang van zaken in een organisatie beïnvloeden en manipuleren? Hoe verzamel je steun, hoe krijg je dingen gedaan en hoe breid je jouw invloed uit?

Dat leer je met deze online cursus Inleiding in de kantoorpolitiek.

Goede websites over sociale vaardigheden

Samenwerken:

Jouw houding ten opzichte van anderen:

Een boodschap overbrengen:

Andere cursussen


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon