Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren

Solliciteren als de beste

Solliciteren is een beetje eng. Je moet in een brief, cv en gesprek uitgebreid over jezelf praten, lastige vragen beantwoorden en ook nogeens jezelf 'verkopen', of in ieder geval: je onderscheiden van de andere kandidaten. Goed voorbereiden helpt. Je solliciteert ontspannen en zelfverzekerd na het volgen van deze online sollicitatiecursussen.

Opvallend goede sollicitatiebrief schrijven

 

CV maken

Sollicitatiebrief

Met deze online cursus leer je hoe je een overtuigende sollicitatiebrief schrijft. Je leert hoe je de brief opzet en wat je erin moet vertellen. Je krijgt tientallen tips en 4 complete voorbeeldbrieven.

Wil je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Volg deze cursus en schrijf een opvallend goede sollicitatiebrief.

 cv

Jouw cv moet in één oogopslag een goede indruk geven van wie jij bent en wat jij kunt.

Met deze online cursus leer je hoe je een ijzersterk cv maakt, dat is aangepast aan de functie waarop je solliciteert.

Sollicitatievragen moeiteloos beantwoorden

 

Sollicitatiegesprek sturen in jóuw richting

Sollicitatievragen

Bereid je voor op lastige vragen. Geef zelfverzekerd antwoord in het sollicitatiegesprek. Vertel een goed verhaal.

Met deze online cursus kun je je voorbereiden op meer dan 300 veelgestelde sollicitatievragen. Je krijgt vele voorbeeldantwoorden en tips.

 Sollicitatiegesprek

Veel sollicitanten voelen zich overgeleverd aan de goden tijdens hun sollicitatiegesprek. Dat is nergens voor nodig.

Met deze online cursus leer je hoe je het gesprek zélf kunt sturen. Zo kom je tijdens het gesprek niet voor verrassingen te staan en hou je de touwtjes stevig in handen.

Onderhandelen over je salaris

 

Hoe vind je een baan?

Salarisonderhandeling

Onderhandelen over je salaris is niet zo lastig als het misschien lijkt.

Met deze online cursus leer je hoe je effectief kunt onderhandelen over je salaris. Je leert hoe het onderhandelingsgesprek verloopt, wat de regels van het spel zijn en hoe je lastige vragen kunt pareren. Ook krijg je tips voor je houding en je gedrag als onderhandelaar.

 Baan

Je weet wat je wilt, je weet wat je kunt. Maar hoe vind je jouw droombaan? Waar?

De cursus "Hoe vind je een baan?" voor starters op de arbeidsmarkt geeft je een compleet overzicht van alle instanties en kanalen die je kunt gebruiken om jouw droombaan te vinden.

Loopbaankeuzes - Ontdek wat voor werk je echt wilt doen

 

Door de ogen van de recruiter

Loopbaankeuzes

Twijfel je over een volgende stap in je carrière? Ga niet in het wilde weg solliciteren, maar bedenk: wat voor werk zou je het allerliefste doen?

In deze cursus leer je wat een loopbaanadviseur doet en hoe je er een kiest. Drie loopbaanadviseurs geven tips. We bespreken 5 goede zelfhulpboeken en we stellen je enkele doortastende vragen. Onderzoek jezelf en ontdek wat voor werk je echt wilt doen.

 recruiter

Bekijk het sollicitatieproces eens van de andere kant: door de ogen van de recruiter. Waar let hij op als hij uit een stapel van honderd cv's de beste moet kiezen? Wat vind hij nou écht belangrijk in een sollicitatiegesprek?

We behandelen verschillende aspecten van het solliciteren, aan de hand van de visie van drie recruiters die we hiervoor interviewden.

Zie ook

Solliciteren

Tientallen links naar informatieve en leerzame websites over solliciteren.

Kleding

Ga netjes gekleed op gesprek.

Lichaamstaal

Je zegt meer dan je denkt.

Andere cursussen


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/

Copyright © 1999-2023 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon