Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Baan vinden > CV publiceren

Baan vinden

CV-banken

Een cv-bank is een databank waar werkgevers kunnen zoeken naar een goede kandidaat. Een cv-bank kan onderdeel uit maken van een vacaturebank, maar dat hoeft niet per se. In elk geval: jij kunt hier je cv achterlaten, en de werkgever kan deze bekijken. Overigens is niet elke cv-bank gratis.

Je kunt je cv ook in een keer op een heleboel verschillende cv-databanken laten plaatsen. Dat kun je bijvoorbeeld doen via CVWizard.nl. Hou er rekening mee dat je cv dan ook naar werving- en selectiebureaus wordt gestuurd.

Let op: niet elke werkgever is even gecharmeerd van cv-databanken. Als nadeel noemen zij de soms slechte kwaliteit van de cv's en het feit dat niet elke sollicitant die zij op deze wijze uitnodigen voor een gesprek, komt opdagen.

Eigen website

Heb je een eigen website? Dan kun je jezelf daarop presenteren als werkzoekende. Hou rekening met de volgende zaken:

Solliciteren is een serieuze aangelegenheid. Zorg daarom dat er geen rare vakantiefoto's, flauwe mopjes of dagboeken op staan.

Het beste kun je daarom een speciale website maken. Daarop kun je je uitgebreide cv plaatsen, uitleggen wat voor soort werk jij zoekt, jouw eigen missie presenteren. Een website is daarnaast de ideale plek om aandacht te besteden aan specifieke projecten of opdrachten die je hebt gedaan. Ook kun je je scriptie online zetten, of links maken naar plekken op het web waar je iets gedaan hebt.

De kans dat een werkgever wat aan het rondsurfen is, en toevallig op jouw site stuit, is klein. Zo'n website is daarom vooral handig om naar door te verwijzen in combinatie met andere sollicitatiemethodes.

Volgende pagina: Werving & selectie bureaus.


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/baan-vinden/cv-internet.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon