Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > De recruiter > De recruiters

Nathalie van den Eerenbeemt

Recruiters

Stapsgewijs leiden we je door verschillende aspecten van het solliciteren, aan de hand van de visie van drie recruiters: Nathalie van den Eerenbeemt (USG Capacity), Maurice Behre (Ajilon) en Jeroen van Rossum (YER Young Executive Recruitment). Het kijkje in hun keuken levert veel handige tips op, dingen die je zeker niet moet doen, en daaraan gekoppeld vooral ook veel hilarische verhalen over de praktijk van alledag. Want je sollicitatiebrief parfumeren... helpt echt niet!

Nathalie van den Eerenbeemt

Wie: drs. Nathalie van den Eerenbeemt

Leeftijd: 31 jaar

Functie: Senior consultant

Sinds: Drie jaar

Bedrijf: USG Professionals (ten tijde van het interview: United Capacity). USG Capacity is een bureau voor werving & selectie, interim-management en -ondersteuning, actief in de vakgebieden communicatie, marketing en sales.

Voor wie: Kandidaten met hbo- of academisch niveau en minimaal drie jaar werkervaring. Nathalie houdt zich voornamelijk bezig met functies binnen het vakgebied communicatie.

Procedure: "Kandidaten schrijven zich onder meer in via internet. Wanneer zij aan het profiel voldoen, komen zij eerst langs voor een oriënterend gesprek. Aan de hand van dat gesprek bepalen wij of we - op termijn - iets voor deze kandidaat kunnen betekenen. Op het moment dat er een vacature is voor die kandidaat, komt hij nogmaals bij ons langs, dit keer om gericht naar die functie te solliciteren. Bij gebleken geschiktheid sturen wij die kandidaat uiteindelijk naar het definitieve sollicitatiegesprek bij de werkgever. Meestal zitten wij dan ook weer bij dat gesprek."

Aantal sollicitatiegesprekken: "Per week vijf à tien gesprekken met kandidaten hier op kantoor, en drie à vier gesprekken die ik bijwoon als de kandidaat bij de werkgever zit."

Beste tip: "Ook een gesprek bij een werving- en selectiebureau is een sollicitatiegesprek. Neem dat dus even serieus als een gesprek met de werkgever."

Maurice Behre

Maurice Behre

Wie: Maurice Behre

Leeftijd: 29 jaar

Functie: Managing consultant

Sinds: Zes jaar

Bedrijf: Ajilon, de specialtytak van Adecco. Ajilon is een werving- en selectiebureau voor het midden en hoger kader in de branches Finance,IT, Office, Technical en Engineering.

Voor wie: De vestiging van Maurice houdt zich bezig met detacheringen en werving en selectie in de IT en de Finance. Maurice legt zich daarbij voornamelijk toe op IT'ers die op projectbasis worden ingezet.

Procedure: "Kandidaten vullen een digitaal formulier in en sturen hun cv via het internet. Ons Recruitment Center maakt de eerste grove selectie van kandidaten, puur op harde criteria als opleiding en werkervaring. Vervolgens krijg ik via de mail de kandidaten door die over zijn gebleven. Uit die cv' s selecteer ik gemiddeld vijf kandidaten die op gesprek mogen komen. Uiteindelijk worden er twee à drie doorgestuurd naar de opdrachtgever. Als de kandidaat op gesprek kan, ben ik daar ook bij aanwezig."

Aantal gesprekken: "Ongeveer drie intakes per week."

Beste tip: "Bereid je heel goed voor op het gesprek en verdiep je zoveel als mogelijk in de organisatie".

Jeroen van Rossum

Jeroen van Rossum

Wie: drs. Jeroen van Rossum

Leeftijd: 35 jaar.

Sinds: 4,5 jaar

Functie ten tijde van het interview: Manager HRM bij YER Young Executive Recruitment. YER is het grootste werving- en selectiebureau voor kandidaten op hbo- en universitair niveau.
Huidige functie: zelfstandig interim manager onder de naam Resultas Management.

Voor wie: Young Executive Recruitment werft en selecteert kandidaten die tussen de drie en vijftien jaar relevante werkervaring hebben. Jeroen heeft zich vier jaar lang bezig gehouden met functies in de finance, en is vervolgens overgestapt naar YER HRM.

Procedure: "Kandidaten kunnen via onze advertenties reageren op een functie door hun cv op te sturen. Wij selecteren de cv' s op harde criteria en zo blijven er tussen de tien en vijftien kandidaten over. Met al die kandidaten voeren we een gesprek. Uiteindelijk sturen we drie à vijf mensen naar de uiteindelijke werkgever. Bij die gesprekken zijn wij meestal niet aanwezig."

Aantal sollicitatiegesprekken: "Circa tien per week."

Beste tip: "Eerlijkheid duurt het langst"


De interviews met deze drie professionele recruiters vonden plaats in augustus 2003.

Volgende pagina: Wat is het belangrijkste in een CV?


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/recruiter/recruiters.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon