Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Sollicitatiebrief > Afronding

Afronding van de sollicitatiebrief

Sollicitatiebrief

Slotzin

De officiële slotzin van de sollicitatiebrief is bij voorkeur een variant waarbij je verwijst naar een eventueel gesprek. Bijvoorbeeld: 'Graag licht ik mijn brief nader toe in een gesprek.' Ook kun je een verwijzing maken naar je cv: 'Voor een volledig overzicht van mijn ervaring en opleiding, verwijs ik u graag naar mijn bijgevoegde cv.'

Bij een open sollicitatie pak je het iets anders aan. Bijvoorbeeld: 'Mocht er in uw bedrijf binnenkort een vacature zijn die past bij mijn ervaring en opleiding, dan houd ik mij aanbevolen. Ik ben vanzelfsprekend bereid mijn brief nader toe te lichten in een gesprek.'

Afsluiting

De meest gebruikte afsluiting is het neutrale 'hoogachtend'. Sommige mensen ervaren 'hoogachtend' echter als ouderwets. Als je persoonlijk contact hebt gehad met degene aan wie je de brief schrijft, of als je solliciteert bij een informeel bedrijf, dan kun je ook afsluiten met: 'met vriendelijke groet'.

Onder de afsluiting komen wat witregels en dan typ je je naam. Je kunt voorletters gebruiken maar het is tegenwoordig ook geen punt om je voornaam voluit te schrijven. In de vrije ruimte van de witregels zet je je handtekening.

Bijlagen

De vermelding 'Bijlage' komt helemaal onderaan de sollicitatiebrief. Vermeld hier welke bijlage je meestuurt, zoals je curriculum vitae. Over het algemeen stuur je verder niets mee als dat niet gevraagd wordt. Alleen als er een duidelijk toegevoegde waarde is, maak je daar een uitzondering op. Bijvoorbeeld als je een artikel of scriptie hebt geschreven waarin je jouw visie geeft op het werkveld.

Volgende pagina: Stijl en originaliteit van de sollicitatiebrief


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/sollicitatiebrief/afronding.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon