Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Sollicitatievragen voorbereiden > Bereidheid

Wat mag de werkgever van jou verwachten?

Sollicitatievragen

De interviewer kan je vragen waartoe je bereid bent in je nieuwe baan. Het is belangrijk dat je bij deze vragen een positieve, constructieve en flexibele indruk maakt. Geef daarom je grenzen aan in termen van wat je wel wilt doen, in plaats van wat je niet wilt doen.

Bent u bereid veel te reizen?

Afhankelijk van de functie gaat dit over woon-werkverkeer, of over zakenreizen naar het buitenland.

Voorbeeldantwoord:

Een woon-werkreistijd tot één uur vind ik normaal. Gedurende een korte periode kan de reistijd natuurlijk wat langer zijn en incidentele zakenreizen zijn geen enkel probleem.

Bent u bereid te verhuizen?

Voorbeeldantwoord:

Ja, daar zou ik eventueel toe bereid zijn als ik een vast dienstverband heb en de proeftijd voorbij is. Ik zou dat wel met mijn partner moeten bespreken.

Hoe staat u tegenover overwerken?

In sommige sectoren en beroepen (bijvoorbeeld: gezondheidszorg, management) is overwerken eerder regel dan uitzondering.

Voorbeeldantwoord:

Ik wil mijn werk bovenal goed doen en daarvoor wil ik er graag 's avonds en in de weekends wat extra uren insteken als dat nodig is. Ik vind het wel van belang dat ik daar zelf voor kan kiezen en dat op langere termijn de balans tussen werk en privé goed blijft.

Kunnen we u 's avonds en in het weekend bereiken?

Sommige bedrijven geven hun werknemers graag een laptop en mobiele telefoon, of andere faciliteiten, zodat zij ook buiten werktijd bereikbaar en inzetbaar zijn. Het is natuurlijk prima om incidenteel wat extra's te bieden, maar zeg niet meer toe dan waartoe je eigenlijk bereid bent.

Voorbeeldantwoord:

Ik vind het prima om af en toe afspraken te maken om buiten werktijd beschikbaar te zijn, als dat nodig is.

Wanneer kunt u beginnen?

Reageer niet al te gretig of enthousiast. Blijf zakelijk en beheerst.

Voorbeeldantwoord:

Als we het eens zijn geworden over de arbeidsvoorwaarden dan zou ik binnen drie maanden beschikbaar zijn. Aangezien ik mijn huidige project binnenkort afrond, wil mijn huidige werkgever misschien akkoord gaan met een opzegtermijn van twee maanden.

Volgende pagina: Heb je nog vragen?


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/sollicitatievragen/bereidheid.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon