Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Geld > Verdienen > Online > Website > Advertenties

Geld verdienen met advertenties op je website

Een manier om online geld te verdienen is met advertenties op je website. Dat gaat tegenwoordig heel makkelijk, omdat de bekende zoekmachine Google je bijpassende advertenties levert en jou daarvoor betaalt. Die dienst heet 'Google Adsense'. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je een goedlopende website hebt.

Hoe werkt het?

Is geld verdienen op Internet echt zo simpel?

Ja. Iedereen die dat echt wil kan een website maken, dat leren kinderen tegenwoordig op de basisschool.

En het mooie van Google Adsense is dat de advertenties helemaal automatisch geregeld worden. Je hoeft geen adverteerders te benaderen, geen advertentieruimte te verkopen, geen offertes en contracten te maken, geen tijdelijke campagnes te plaatsen en verwijderen. Het loopt helemaal vanzelf!

Als het zo simpel is, waarom wordt dan niet iedereen snel rijk?

OK, natuurlijk komt er wel wat bij kijken om een website tot een succes te maken.

Zes tips om meer te verdienen

Je gaat een website maken om geld te verdienen met Google Adsense. Wat kun je doen om veel geld te verdienen?

Vijf ideeën voor een goedlopende site

Wij hebben voor jou nagedacht hoe je online geld kunt verdienen met internet. Hier zijn vijf ideeën voor een goedlopende website:

  1. Zelf een auto verkopen of kopen. Hoe kan je dat het beste doen? Waar moet je op letten? Hoe/waar kun je de auto laten keuren? Hoe regel je de overdracht?
  2. Je wilt een huis kopen, maar wat voor huis? Welke soorten huizen zijn er? Hoe kom je erachter wat jouw woonwens is? Hoe vind je je droomhuis?
  3. Wat is mooie en passende kleding als je er goed uit wilt zien op kantoor? Wat is de laatste mode? Wat zijn de goede merken? Welke stijl past bij welke persoon? Welk merk past bij welk niveau?
  4. Wat zijn de laatste technische trends voor in en om het huis? Hoe werkt het? Waar moet je op letten als je iets nieuws koopt?
  5. Uitgaanstips in eigen land. Verzin dagjes uit, compleet met activiteitenschema en routekaart.

Kan ik ook geld verdienen met mijn homepage?

Met een persoonlijke homepage kun je niet veel geld verdienen. Want waarschijnlijk heeft je homepage:

Als je veel geld wilt verdienen met een website dan zul je toch werk moeten maken van bovenstaande tips en ideeën.

Maar hoe zit het dan met banners?

Vroeger hadden advertenties vooral de vorm van grafische banners. En de advertenties hadden niets met de inhoud van de website of de interesses van de bezoeker te maken. Mensen leerden daarom banners te negeren. Veel advertentieboeren reageerden daarop door de banners steeds opvallender en dus irritanter te maken. Dat heeft natuurlijk geen zin. De waarde van advertenties daalde en er werd steeds minder op geklikt. Er viel niet veel geld mee te verdienen.

Google doet het met Adsense gelukkig beter. De advertenties hebben de vorm van onopvallende tekstadvertenties, die inhoudelijk aansluiten bij de website. Zo irriteer je bezoekers niet, wordt je website serieuzer genomen en verdien je toch redelijk wat geld.

Kan ik meer verdienen door producten te verkopen?

Bij gewone advertenties krijg je een paar centen, stuivers of dubbeltjes per klik; of een paar euro tot ca. 15 euro per 1.000 vertoningen. Je kunt er ook voor kiezen als affiliate mee te doen in partnerprogramma's en producten op je site te verkopen. Je verdient dan een commissie die kan oplopen tot 15%. Maar dat werkt alleen goed als je een site maakt die helemaal is gericht op verkopen. Bij een informatieve site werken advertenties als die van Google vaak beter.

Tip: neem gelijk een nl-domein

Neem gelijk vanaf het begin goede webhosting met een .nl-domein (of .com als je een Engelse website maakt). Waarom?

Tip: kosten aftrekken van de belasting

Het geld dat je met Google Adsense verdient is bruto. Of je nu een bedrijf hebt, of als particulier wat bijverdient, je moet er belasting over betalen. Als particulier moet je de inkomsten als "Inkomsten uit overig werk" aangeven. Als je een bedrijf hebt is de betaling van Google jouw omzet en betaal je belasting over de winst.

Je mag de zakelijke kosten aftrekken. Het gaat in principe alle kosten die je maakt om de inkomsten te verdienen. Daar valt bijvoorbeeld de webhosting en domeinregistratie onder. Maar misschien kun je bij de belastingdienst aannemelijk maken dat je je PC en Internet-abonnement vooral gebruikt om geld te verdienen met je website. Dan mag je ook de aanschafprijs (gespreid over een paar jaar) en abonnementskosten aftrekken. Bewaar in ieder geval alle facturen en bonnen.

Auteur: René Pijlman


Bron: www.leren.nl/dossier/geld/verdienen/online/website/advertenties.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon