Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Rijbewijs > Rijexamen

Rijexamen auto

Rijbewijs

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest op ongeveer 3/4 van de rijles volgens de methode RIS. De toets verloopt als een echt rijexamen.

praktijkexamen

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest. Vervolgens vraagt de examinator je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen uit te voeren aan de examenauto. Dan begint de rit.

Geslaagd: rijbewijs afhalen

Als je geslaagd bent voor het rijexamen kun je je rijbewijs afhalen bij het gemeentehuis van je eigen woongemeente waar je staat ingeschreven.

Gezakt voor het rijexamen; en dan?

Je hebt rijexamen gedaan, maar helaas, je bent gezakt. Wat dan? Bespreek de uitslag met de examinator en je instructeur. Onderzoek wat je fout deed. Maak een plan voor vervolglessen, eventueel bij een andere rijschool.

Nieuws over het rijexamen

CBR wil toets meewegen bij het het rijexamen (maart 2005)

Het CBR wil bij de beoordeling van kandidaten niet alleen het rijexamen, maar ook de twee tussentijdse toetsen laten meewegen. Het CBR heeft de minister van Verkeer en Waterstaat toestemming gevraagd om in een paar regio's een proef met het de nieuwe beoodeling te doen.


Bron: www.leren.nl/dossier/rijbewijs/rijexamen/

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon