Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Website aanmelden

Website aanmelden

Met onderstaand formulier kun je een website aanmelden voor een link in de educatieve webgids, ofwel de kennisbronnen van leren.nl. De voorwaarden voor een gratis vermelding op Leren.nl zijn:

  1. Op de aangemelde URL moet vrij toegankelijk educatief materiaal staan, dat interessant is voor een breed publiek. Met vrij toegankelijk bedoelen we: zonder abonnement, betaling, registratie, inloggen e.d.
  2. Op de site staat duidelijk aangegeven wie ervoor verantwoordelijk is. Zie de toelichting hieronder. Wij verwerpen meer dan 50% van de aanmeldingen omdat ze niet aan deze voorwaarde voldoen.
  3. De site respecteert het Nederlands recht - waaronder het auteursrecht - en algemeen aanvaarde fatsoensnormen. Als teksten op een site van elders gekopieerd lijken te zijn en dit niet in een bronvermelding of colofon wordt verantwoord, dan krijgt de site geen link.
  4. De site is Nederlands- of Engelstalig.

Promotionele of wervende pagina's voor een opleiding, cursus, training, organisatie, product, dienst of evenement krijgen geen gratis vermelding. Hiermee kunt u uiteraard wel adverteren op Leren.nl.

Wat is de URL?
 
Jouw naam:

(Dit hoef je niet in te vullen.)
 
Jouw e-mailadres:

(Dit hoef je niet in te vullen. Als je je e-mailadres invult krijg je eenmalig een bevestiging als de link wordt geplaatst.)
 
Waar staat op de site aangegeven wie ervoor verantwoordelijk is?
 
Wat kunnen we er leren?
(of andere opmerkingen)
 
 

Wie is verantwoordelijk voor de site?

Wij hechten eraan dat op een website voor de bezoeker duidelijk staat aangegeven wie voor de inhoud en het zakelijk beheer van de site verantwoordelijk is. Dit moet zijn aangegeven in een goed vindbaar colofon of "over deze site"-pagina. Slechts een naamsvermelding bij een disclaimer, copyrightclaim of privacyverklaring voldoet niet.

Voor de bezoeker moet duidelijk vermeld zijn: de naam van de organisatie of de personen achter de site. De naam van de site zelf voldoet niet ("LekkereKoffie.nl wordt gemaakt door de redactie van LekkereKoffie.nl. Was getekend, het team van LekkereKoffie.nl").

Zakelijke websites dienen minimaal de wettelijk verplichte gegevens te vermelden, waaronder identiteit, vestigingsadres, e-mailadres en KvK-nummer. De vermelde gegevens dienen overeen te komen met die in het handelsregister.

De vermelde naam van de verantwoordelijke organisatie of persoon dient overeen te komen met de domeinnaamhouder volgens de domeinregistratie (bijvoorbeeld: SIDN in het geval van .nl-domeinen). Daar waar dat niet het geval is dient duidelijk te zijn waarom en hoe van deze basisregel is afgeweken en waar de verantwoordelijkheid voor de site ligt.

Wanneer er meerdere bedrijven of organisaties betrokken zijn bij de totstandkoming of het beheer van de site (denk aan de websitebouwer, internetserviceprovider, redactiebureau, internetmarketingbureau) dient eenduidig te zijn welke partij eigenaar en eindverantwoordelijke van de site is. De vermelde gegevens dienen de gegevens van deze partij te zijn.

Bij medische, juridische sites e.d. moeten de makers hun expertise in het colofon aannemelijk maken.

Wanneer een website niet aan deze voorwaarden voldoet, wensen wij er geen hyperlink naar te maken. Hierover is geen discussie mogelijk.


Bron: www.leren.nl/reageren/vrij-toegankelijk-educatief-materiaal-aanmelden.html

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon