Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Management > Verandermanagement > Voorbeelden strategie

Twee voorbeelden van een strategie

Verandermanagement

Een groene strategie

Als ik dat zo zie, die secretariaten werken absoluut niet samen. Als zij nu zo'n kopieer- en printapparaat samen moeten beheren komt dat nooit goed. We moeten er dus voor zorgen dat ze wel gaan samenwerken. In elk geval rond het kopiëren en printen. Nou had ik gedacht, we moeten toch binnenkort aan de slag met de ISO-normering.

Ik ga voorstellen dat twee secretaresses een kwaliteitshandboek opstellen rond de aanmaak, archivering en vezending van post, inclusief de e-mails. Zij stellen dus samen de regels op voor het gebruik van de kopieer- en printfaciliteiten. Ze gaan met z'n tweeën op cursus bij een ISO-instituut. En ik begeleid de werkgroep, dan kan ik in elk geval vinger aan de pols houden. Tja, en dat die machine er komt, is een gegeven.

Een witte strategie

Er bestaat op onze afdelingen absoluut geen gevoel voor avontuur, voor speelsheid, voor creativiteit. Dat hele gedoe met de kopieer- en printmachine is daar een goed voorbeeld van. Iedereen wil gewoon houden wat-ie heeft, niemand brandt er z'n vingers aan.

Als wij die kopieer- en printfaciliteit écht willen benutten moeten al die kleine printertjes en kopieermachinetjes eruit. Dat lukt alleen maar als iedereen uit z'n eigen koninkrijkje stapt en echt gaat samenwerken. Ik ga voorstellen om een soort rituele printerinzameling te organiseren. We breken drie kamers uit tot een groot kopieer- en printcentrum. Daar tegenover laat ik dan de koffiehoek plaatsen.

Alle medewerkers met een printer of kopieermachine op zijn kamer krijgen een oekaze van de directie dat zij op een bepaalde donderagmiddag hun printer moeten inleveren in die ruimte. In de koffiehoek organiseren we iets ludieks. De benoeming van het 'hoofd Kopieren en printen'. Dat vergeten mensen niet snel en bovendien ligt die hete aardappel dan niet bij de secretaresses op schoot. Zij missen de autoriteit voor zo'n taak.

Volgende pagina: Aanpak


Bron: www.leren.nl/cursus/management/verandermanagement/twee-voorbeelden-strategie.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon