Huid en haar
- Elektrisch epileren
Een elektrisch epileerapparaat is handig; na gebruik blijven je haartjes zeker voor twee tot drie weken weg en komen vervolgens zachter terug, waardoor je steeds minder last hebt van ongewenste haargroei. Wél kan deze methode van ontharen vrij pijnlijk zijn. Bereid je daarom goed voor en gebruik het apparaat regelmatig, zodat je huid eraan kan wennen.
- Haarinfo (Haarstichting)
Informatie over haargroei en haarproblemen.
- Haarweb forum
Een lotgenotenforum voor mensen met haarproblemen, zoals kaalheid en overbeharing, zowel bij mannen als vrouwen.
- Hbo-opleiding Huidtherapie @ Gezondheidszorg
De hbo-opleiding Huidtherapie leidt je op tot bachelor of Health in de huidtherapie. Tijdens de opleiding leer je huidaandoeningen, zoals littekens, brandwonden en acne, te diagnosticeren en te behandelen.
- Hoe breng ik bruin zonder zon aan
Een kleurtje oogt gezond. Bovendien lijk je er slanker door. Helaas schijnt de zon vaak nét op die dagen dat jij binnen aan het werk bent. Gelukkig ben je voor een kleurtje allang niet meer afhankelijk van de zon en kun je jezelf helpen met verschillende bruin zonder zon crèmes. Het opbrengen van zo’n crème is echter wel een kunst!
- Hoe geef ik mezelf een huidpeeling
Door je huid goed te verzorgen, gezond te eten en veel water te drinken krijg je een stralende huid. Soms heb je echter nét even wat meer nodig en kun je jezelf een huidpeeling geven. Peelen, ook wel exfoliëren genoemd, is een behandeling waarbij je letterlijk het bovenste laagje van je huid afschuurt, waardoor een zachte en stralende huid tevoorschijn komt. Bovendien worden oppervlakkige rimpels verzwakt. Je hebt verschillende soorten peelings, zoals de chemische peeling, de crème peeling en de korrelpeeling. Het principe is in alle gevallen echter hetzelfde, evenals - in grote lijnen - de toepassing.
- Hoe kom ik van cellulitis af
Cellulitis: bijna iedere vrouw heeft last van deze ontsierende bobbels op de heupen en dijen. Cellulitis ontstaat als vet en afvalstoffen zich ophopen tegen je huidwand. Hierdoor krijg je aan de buitenkant een onregelmatig reliëf, ook wel bekend als sinaasappelhuid. De kans is klein dat je volledig cellulitis-vrij door het leven kunt gaan, maar je kunt zeker wel invloed uitoefenen op de mate waarin je er last van hebt!
- Hoe krijg ik een schone huid
Als je wilt weten hoe je een mooie huid krijgt, moet je weten hoe je je huid goed schoonmaakt. Een mooie huid is namelijk een schone huid. Je huid heeft gedurende een gemiddelde dag behoorlijk te lijden van bijvoorbeeld zonnestraling, make-up en de airco op kantoor. Een intensieve verzorging is dus nodig, óók als je het idee hebt dat je huid er prima uitziet.
- Hoe verklein ik mijn poriën
Iedereen heeft ze: poriën. Het zijn die kleine gaatjes in je huid. Ze dienen om talg en zweet af te voeren. Naarmate je ouder wordt, worden ze groter. Dat komt doordat de ouder wordende huid steeds minder collageen gaat aanmaken. Een stofje dat ervoor zorgt dat de huid soepel en stevig blijft. Collageen houdt ook de wandjes van je poriën stevig. Dus als je er minder van hebt, verslappen die wandjes waardoor de poriën gaan uitzakken. Dat je poriën groter worden, is dus onvermijdelijk. Maar er is ook goed nieuws: je kunt het proces vertragen.
- Hoe verzorg ik mijn mannenhuid
Tips om je mannenhuid te beschermen tegen schadelijke invloeden als bijvoorbeeld kou, zonlicht, droge lucht en veroudering.
- Hoe verzorg ik mijn rimpels
Antirimpel, antiveroudering, ultrastrak: het lijkt wel of je je tegenwoordig maar beter niet meer kunt vertonen met rimpels. Zonde, want rimpels geven je gezicht juist karakter. Wees dus trots op je rimpels en verzorg ze goed!
- Hoe voorkom ik schilfers op mijn hoofdhuid
Durf je geen zwarte kleding meer aan omdat je dan regelmatig de vraag krijgt of je in een sneeuwbui hebt rondgelopen? Dan wordt het tijd om iets aan de schilfers op je hoofdhuid te doen. Die schilfers bestaan uit dunne laagjes van je huid die worden afgestoten door je lichaam. Er kunnen verschillende biologische oorzaken voor zijn, bijvoorbeeld een schimmelinfectie of eczeem. Maar ook overmatig gebruik van haarverzorgingsproducten, het gebruik van de verkeerde shampoo of een ongezond leefpatroon kunnen schilfers veroorzaken.
- Hoe wax ik mijn benen
Als je graag rokjes of korte broeken draagt, dan kun je niet om gladde en zachte benen heen. Scheren is een goede oplossing, maar dat vraagt wel onderhoud. Bovendien krijg je van scheren vaak na een dag al harde stoppels, waardoor je maar kort van het resultaat kunt genieten. Dan is waxen (ook wel harsen genoemd) een betere oplossing. Je benen zijn wekenlang glad en je krijgt geen stoppeltjes!
- Hoe werkt haarimplantatie? (Engels)
Als je de kale plekken elke morgen in de spiegel groter ziet worden, dan is haarimplantatie misschien iets voor jou. Hier worden verschillende medische technieken verklaard voor het vervangen van haar dat ooit was.
- Huidinfo
Betrouwbare en actuele informatie over de huid en huidziekten geschreven door Nederlandse dermatologen.
- Ik heb last van roos
Wat is roos op de behaarde hoofdhuid, hoe ontstaat het en wat kun je eraan doen?
Medisch verantwoorde informatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
- Ik heb me verbrand
Uitleg over de verschillende gradaties van brandwonden en de eerste hulp die je kunt verlenen.
Medisch verantwoorde voorlichting van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
- Ik heb puistjes (acne). Wat kan ik doen?
Wat is acne en wat kun je zelf aan jeugdpuistjes doen?
Medisch verantwoorde informatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap.
- Opleiding voor schoonheidsspecialiste @ Schoonheidsspecialiste
Als schoonheidsspecialiste (of schoonheidsspecialist) voer je verzorgende, ontspannende en cosmetische behandelingen uit aan het lichaam en gezicht. Je verzorgt de huid, brengt make-up aan en masseert gezicht en lichaam. Je geeft advies voor de behandeling van huidproblemen en je verkoopt (cosmetische) producten. Je geeft de klanten een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling.
- Uw huid
Informatie over de huid, huidaandoeningen, ziektebeelden en behandelingsmethoden voor patiënten met huid - en sexueel overdraagbare aandoeningen. Deze site is gemaakt door gerenommeerde huidartsen en experts uit Nederland in samenwerking met het Nationaal Huidfonds.
Bron: www.leren.nl/rubriek/gezondheid/huid_en_haar/
Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon