Beleidsmedewerker
- Beleidsmedewerker (Carrièretijger)tip!
Milieubeleid, asielzoekersbeleid, personeelsbeleid, communicatiebeleid, verkeersbeleid. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel beleid voor. Als beleidsmedewerker ben je geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk voor het beleid op jouw gebied. Je werkt zo aan de oplossing van organisatie- of maatschappelijke problemen. Je blijft goed op de hoogte van ontwikkelingen op je vakgebied, onderhoudt veel contacten met anderen binnen en buiten de organisatie, schrijft plannen en adviseert een minister, een wethouder, de directie of het bestuur. Je bent vaak een echte vergadertijger en netwerker. Je vindt heel veel beleidsadviseurs bij de overheid en andere non-profitinstellingen.
- Beleidsmedewerker in zorg en welzijn (YouChooz)
Beschrijving van het beroep beleidsmedewerker zorg en welzijn, en de opleidingen die je hiervoor kunt volgen.
- Beleidsmedewerker vrijetijdseconomie
Als beleidsmedewerker vrijetijdseconomie, ook wel beleidsmedewerker toerisme en recreatie genoemd, houd je je bezig met het analyseren, ontwikkelen, stimuleren en communiceren van toeristische en recreatieve mogelijkheden binnen een stad of regio. Je denkt na over vraagstukken als: wat zijn geschikte locaties voor een nieuwe bioscoop? Welke evenementen organiseren we om de stad aantrekkelijk te houden? Is er voor iedere doelgroep wel genoeg te doen in de stad? Je werkt bij een grotere gemeente of een provincie.
- Draagvlak creëren @ Management
Als manager, maar ook als beleidsmedewerker, adviseur of projectleider, moet je ervoor zorgen dat de beslissingen die je van plan bent te nemen onderschreven worden door de organisatie. Dat wil zeggen dat de rest van de organisatie die beslissingen ook echt accepteert. Dat doe je door draagvlak te creëren. Wat is draagvlak?
Bron: www.leren.nl/rubriek/loopbaan/beroepen/beleidsmedewerker/
Copyright © 1999-2025 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon