Een beveiliger houdt toezicht in kantoren, winkels, bedrijfsterreinen en woningen. Hij houdt zich bezig met de controle van in- en uitgaand verkeer, dienstauto's en bezoekers, cameratoezicht, verdachte personen aanhouden, brandpreventie en eerste hulp bij ongelukken.
Beveiliger
- Beveiligingsmedewerker in beeld
Filmpje over het beroep beveiligingsmedewerker. Wat houdt het werk in de praktijk in?
- Coördinator beveiliging
Beschrijving van de functie beveiligingscoördinator. Wat zijn je taken? Waar kom je te werken? Wat moet je ervoor kunnen? Met welke opleiding word je coördinator beveiliging?
- Opleiding beveiliging
Er zijn opleidingen voor beveiliging op alle vier de MBO-niveaus. Met dit onderscheid in vier niveaus heb je een goed carrièreperspectief. Om als beveiliger te mogen werken heb je een opleiding op niveau 2 nodig. Dit wordt ook wel het "diploma Beveiliger" genoemd. Het diploma Beveiliger op MBO-niveau 2 heette voorheen Algemeen beveiligingsmedewerker (ABM). In vergelijking met ABM besteedt de nieuwe opleiding Beveiliger meer aandacht aan rapportage, sociale en communicatieve vaardigheden en ICT-gebruik. Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Als beveiliger in opleiding ben je vanaf de eerste dag aan een praktijkopleider in een erkend leerbedrijf gekoppeld.
- Sollicitatiebrief allround beveiliger
Voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van beveiliger.
Bron: www.leren.nl/rubriek/loopbaan/beroepen/beveiliger/
Copyright © 1999-2025 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon