Opleiding
- Beroepsopleidingen op MBO-niveau
Informatie over mbo- en hbo-opleidingen, zoals de opleidingsduur, het soort onderwijs, de inhoud van de opleiding en de toelatingseisen.
- Gemotiveerd blijven voor een hbo-opleiding @ Studiemotivatie
Uit de praktijk blijkt: hoe groter je studiemotivatie, hoe groter je slagingskans in het hbo. Motivatie zegt minstens zoveel over je kansen op succes als je gemiddelde eindexamencijfer. Daarom speelt je motivatie ook een belangrijke rol bij bijvoorbeeld een assessment voor toelating tot een opleiding. Hoewel veel studenten gemotiveerd beginnen, verliezen ze hun enthousiasme al na een paar maanden. Vaak komt dit doordat het beeld dat ze hadden bij de studie, niet klopt. Het is ook mogelijk dat je jezelf nog niet goed genoeg kent. Oriënteer je daarom eerst goed en zorg dat je de studie begint om de juiste redenen.
- Hogere managementopleiding voor de mobiliteitsbranche
Ben jij een echte autofreak? Ben je ook nog eens commercieel ingesteld en heb je leidinggevende ambities? De Hogere Managementopleiding voor de Mobiliteitsbranche stoomt je in drieënhalf jaar klaar voor commerciële en leidinggevende functies in de automotivebranche. Naast kennis van management, economie, marketing en communicatie, leer je ook hoe een auto technisch in elkaar steekt.
- Je werkgever inschakelen voor je carrière @ Carrièreplanning
Dé manier om je studiewens praktisch haalbaar te maken, is door je werkgever in te schakelen. Misschien betaalt hij je opleiding wel. Of mag je deels studeren onder werktijd. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Verkoop je studieplan aan je werkgever én maak goed gebruik van de regelingen die er zijn.
- Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs
Een organisatie van en voor mbo-studenten. Op de site vind je allerlei tips en achtergrondinformatie over zaken als inspraak op het mbo, jouw rechten als student en doorstroming naar het hbo.
- Opleiding en beroep
Informatie over opleidingen, beroepen, cursusaanbod, stages/leerwerkplekken en vacatures.
Een portal van enkele (semi-)overheidsorganisaties.
- Soorten hbo-opleidingen
Een 'gewone' opleiding, commercieel of tweejarig?
- Studeren in het hoger onderwijs
Het Nederlands hoger onderwijs is volop in beweging. Hoe zit het hbo tegenwoordig in elkaar en waar moet je als (aspirant-)student op letten? Informatie over competentiegericht leren, de bachelor-master structuur (bama) en voltijd/deeltijd/duaal studeren.
- Studiekosten regelen met je werkgever
Het volgen van een opleiding op kosten van je baas brengt ook verplichtingen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar overstappen naar een andere werkgever. Deze en andere afspraken worden vastgelegd in een studiekostenovereenkomst.
- Toelatingsonderzoek / 21+ toets voor het hbo
Je moet in het bezit zijn van een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding. Voldoe je niet aan deze vooropleidingseisen, maar ben je op 1 september van het studiejaar waarin je met je opleiding wilt beginnen wel 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek (meestal 21+ toets genoemd). Rond je het toelatingsonderzoek positief af, dan kun je alsnog met je hbo-studie starten.
- Welke titel mag ik voeren na mijn opleiding?
Met de komst van de bachelor/masterstructuur en met de invoering van de associate degree is er een woud aan titels die je op grond van een studie in het hoger onderwijs mag voeren. Hier staan de meest gangbare titels op een rijtje.
Bron: www.leren.nl/rubriek/onderwijs/opleiding/
Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon