Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden > Adviseren > Hans

Krijgt Hans het makkelijk?

Hans gaat een zware periode tegemoet. De hogeschool telt zo'n twintig opleidingen. Iedere opleiding heeft iemand die zich verantwoordelijk voelt voor de contractactiviteiten. Ze voelen zich een beetje een buitenbeentje: ze zijn de commerciƫle jongens en meisjes van de school. Dan horen ze van hun directeur dat het voortaan anders gaat. Beter, commerciƫler. 'Hoezo?' denken ze, 'Doen we het niet goed?'

Adviseurs worden ingehuurd door opdrachtgevers en moeten werken met de geadviseerden. Vaak zijn dat dezelfde persoon. Maar als dat niet het geval is, doe je er als adviseur goed aan voordat de opdracht verstrekt wordt kennis te maken met de mensen met wie je gaat werken.

Sommige opdrachtgevers vinden dat maar niks: 'Ik ben hier de baas en ik bepaal wat er moet gebeuren.' Dat is natuurlijk stevige taal. Maar neem in zo'n geval rustig nog wat uren op om in een kennismakingsronde dit weer glad te strijken.

Hans kreeg dat niet voor elkaar. Teleurgesteld over zoveel botte onwil is hij na twee maanden alsnog achter de geraniums gekropen.

Terug naar: wat voor adviseur ben jij?


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/adviseren/hans.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon