Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden > Adviseren > Waarom Van Buiten?

Waarom vraagt de directie alweer Bureau Van Buiten?

Waarom gaat Van Buiten er opnieuw vandoor met zo'n mooi project? Lang niet altijd is op deze vraag een rationeel antwoord te geven. Wat je van ver haalt, is lekker. Goede raad is duur. Dergelijke argumenten spelen een rol bij de keuze om iets uit te besteden of juist niet.

Maar er is wel iets meer over te zeggen. De mensen van Van Buiten hebben hun netwerk goed voor elkaar. Nog voor Hans het wist, wisten zij over de vernieuwing van de website. En Bert van Buiten, de oprichter, kent de Voorzitter van het College van Bestuur goed. 'Mag ik je binnenkort eens laten zien wat wij voor een collega van jou gemaakt hebben toen die een nieuwe website lanceerden? Dat is nog niet zo gemakkelijk namelijk. Maar als je het goed aanpakt, kun je er wel mee scoren.'

Ook interne adviseurs moeten acquireren. Tenminste, als je de leuke klussen binnen wilt halen. Ook interne opdrachtgevers komen niet automatisch bij jou uit. De voorzitter waar Bureau van Buiten mee praatte wist helemaal niet dat hij een probleem had. Maar hij vond het aanbod van Van Buiten niet gek. Stel liever een andere vraag: waarom zat jij niet aan tafel bij de voorzitter?

Ga je niet als slachtoffer gedragen. Praat erover met je directie en probeer een volgende opdracht wél binnen te halen. En leer ondertussen zoveel mogelijk van Bureau Van Buiten.

Terug naar: de offerte


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/adviseren/van-buiten.html

Copyright © 1999-2017 Applinet B.V.
Alle rechten voorbehouden
Colofon