Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden > Zakelijk flirten > Cadeautje

Cadeautje geven

Zakelijk flirten

Om iemand prettig te stemmen is een cadeautje ook een optie. Niet iedereen is daar even handig in. Dat kan zelfs op een gewone verjaardag van vrienden ingewikkeld zijn. ‘Alsjeblieft. Als je het al hebt, moet je het zeggen hoor. Ik heb het bonnetje nog.’ In de zakelijke sfeer is het soms nog lastiger. Nu zul je normaal gesproken ook niet snel een “gewoon cadeau” als relatiegeschenk kopen. Parfum bijvoorbeeld wordt maar zelden gegeven.

Wat geef je wel? In elk geval moet het een link hebben met je bedrijf. Natuurlijk kun je op vrijwel alles wel een logo laten printen maar dat is te dun. Een bedrijf dat websites bouwt, kan natuurlijk zijn klanten een reiswekker cadeau doen maar je hebt dan wel iets uit te leggen. Als je dan voor elektronica kiest (en daar maak je nu eenmaal mensen blij mee) kies dan voor een USB-stick met een aantal voorbeeldsites.

Probeer het echter als het even kan wat persoonlijker te maken. Iets wat iets meer over de gever zegt en wat meer kan betekenen voor de ander. Een “leefstijlinstituut geeft zijn relaties bijvoorbeeld een prachtig dagboek cadeau. Mooi gebonden, mooi ge├»llustreerd. En met een klein voorwoordje waarin iets van de visie wordt uiteengezet.

Als je in een zakelijke context iemand een cadeau geeft, doe je dat om de ander positief te stemmen. Zorg er dus voor dat hij er aandacht voor heeft. Zorg dat je cadeau wordt opgemerkt. Probeer het daarom persoonlijk te geven en bedenk vooraf welke boodschap je mee wilt geven. En als het gewoon om te grote aantallen gaat en je het dus niet persoonlijk kunt geven, zorg dan dat je er een goede brief bij doet.

Verder naar de hoofdpagina van de cursus Zakelijk flirten.


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/zakelijk-flirten/cadeautjes-geven.html

Copyright © 1999-2023 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon