Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit > Creatief denken > Ontwikkelen van creativiteit

Ontwikkelen van creativiteit

Creatief denken

Sommige mensen zijn nu eenmaal creatief. Niet waar. Sommige mensen kunnen hun creativiteit wat makkelijker tevoorschijn roepen. Sommige mensen roepen gewoon makkelijker wat. Sommige mensen zijn minder bang om onzin uit te kramen.

Creativiteit is niet te leren. Het zit al in je. Wat je kunt afleren (maar dat is vaak moeilijker) is je ideeën al af te schieten voordat ze goed en wel zijn gerijpt.

Creativiteit is niet te leren, eenvoudig omdat je het al bent. Ieder mens beschikt over miljarden (wie wat googelt zal zien dat de ramingen nogal uiteenlopen) hersencellen die met elkaar in verbinding staan. Sommige verbindingen zijn bij de een meer ontwikkeld dan bij de ander. Maar dat is voornamelijk te wijten aan het onderhoud van die verbindingen. Daar gaat het dus om bij het ontwikkelen van creativiteit. Je moet die hersenen weer laten werken! Dat is niet zo moeilijk als het lijkt. Iejoor kon het. Jij kunt het.

Zorg voor voldoende input. De krant, een boek, een wetenschappelijk artikel uit de wetenschapspagina, een goed gesprek op de camping met iemand uit een heel andere sector. Kortom: blijf niet in je eigen kringetje ronddraaien.

En als je één goed idee hebt, moet je er nog twee ideeën bij bedenken. Neem geen genoegen met maar één goed idee.

Zorg voor creatieve ruimte. Dus als op je werk niemand oor heeft naar jouw ideeën en je raakt langzaam maar zeker een beetje leeg van binnen ga je op zoek naar iets anders.

Volgende pagina: Het creatieve proces


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/creatief-denken/ontwikkelen-van-creativiteit.html

Copyright © 1999-2023 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon