Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit > Creatief denken

Creatief denken

Gerelateerde Cursussen

Stel je eens voor ... Dat zinnetje is de bron van heel veel creativiteit. In deze cursus zul je al snel merken dat je veel creatiever bent dan je denkt! Creativiteit is vaak een groepsproces. In deze cursus leer je hoe je in je eentje je creativiteit kunt ontwikkelen en gebruiken. Je creativiteit is een fantastisch stukje software. Leer hier hoe het werkt.

Wat is creativiteit?

Creativiteit is iets nieuws zien (kansen of oplossingen voor problemen), iets nieuws vinden en iets nieuws doen of maken.

Verschillen tussen creatieve aanpak en routinematige aanpak

Er zijn twee manieren om nieuwe problemen aan te pakken: de creatieve aanpak en de routinematige aanpak. Lang niet altijd is een creatieve aanpak de beste aanpak.

Hoe werkt creativiteit?

Hoe creativiteit echt werkt, hoe het ontstaat en hoe het zich ontwikkelt, is iets wat grotendeels nog onbekend is. We beperken ons hier tot de inzichten van Edward de Bono: een Brits arts en psycholoog die in 1967 het zogenaamde laterale denken introduceerde.

Het ontwikkelen van creativiteit

Sommige mensen zijn nu eenmaal creatief. Niet waar. Sommige mensen kunnen hun creativiteit wat makkelijker tevoorschijn roepen. Sommige mensen roepen gewoon makkelijker wat. Sommige mensen zijn minder bang om onzin uit te kramen.

Het creatieve proces

Verder lezen over creativiteit

Auteur: Wout Sorgdrager (juni 2007)


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/creatief-denken/

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon