Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit > Timemanagement

Timemanagement - Word je tijd de baas!

Gerelateerde Cursussen
time-management

Van werken en drukke bezigheden wordt niemand ziek. Maar heb je altijd haast en is het werk voor je gevoel nooit af, dan is dat slecht voor je gemoedsrust, voor je productiviteit én voor je gezondheid. Het kán anders. Wie weet wat hij wil bereiken, plant doelbewust en houdt tijd over. Verdiep je in de principes van timemanagement.

De basis van timemanagement

Veel theorieën over timemanagement delen activiteiten in op basis van twee criteria: urgentie en belangrijkheid.

Weet wat je wilt bereiken

Waar ga jíj heen? Maak een plan. Stel prioriteiten.

Waarom heb je tijd tekort?

Als timemanagement zo simpel is, waarom doen we het dan niet gewoon?

Beproefde methoden voor timemanagement

Timemanagement-goeroes adviseren deze methoden: kaasschaafmethode, deadline-principe, 80/20-regel, samenwerken en het doe het nu-principe.

Praktische tips

We geven je enkele praktische handreikingen om notoire tijdrovers te lijf te gaan. Het volhouden ervan vergt doorzettingsvermogen en discipline. Maar het mooie is dat je er elke dag mee kunt beginnen. Begin nú!

Time management links

Links naar informatieve sites over time management.

Auteur van de cursus time management: Corona de Wert (januari 2005) in opdracht van Leren.nl.

Timemanagement voor freelancers - In deze online training Timemanagement leer je je tijd zo in te delen dat je optimaal profiteert van de voordelen die het freelancen biedt, zonder in de valkuilen te trappen.

Nee zeggen

 

Plannen en Organiseren

Nee zeggen

Nee zeggen is moeilijk. In deze korte cursus vind je meer over hoe dat komt en vooral wat je eraan kunt doen. Als je eenmaal goed 'nee' kunt zeggen is dat niet alleen voor jezelf heel prettig maar ook voor anderen.

 activiteitenlijst

In deze cursus leer je waar je allemaal rekening mee moet houden als je goed wilt plannen en organiseren. We gaan ervan uit dat je kleine projecten onder je hoede hebt, die je relatief eenvoudig kunt coördineren.

'Timemanagement' is de juiste schrijfwijze volgens de Van Dale. Het wordt in het Engels geschreven als 'time management' en in het Nederlands ook wel als 'time-management'. Synoniem zijn 'tijdbeheer' en 'tijdmanagement'. Verwante begrippen: zelfmanagement, persoonlijke efficiëntie.


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/timemanagement/

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon