Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Management > Delegeren > Delegeringsgesprek

Stap 6: Voer het delegeringsgesprek

Delegeren

In stap 5 heb je in de voorbereiding de inhoud van het gesprek op een rij gezet. Een voordeel daarvan is dat je nu je handen vrij hebt om je te richten op de toon van het gesprek. Want: hoewel jij degene bent die de taak delegeert, zal het delegeringsgesprek tweerichtingsverkeer moeten zijn. Wil je bereiken dat mensen betrokken zijn bij de taak, dan is het geheim mensen er in het delegeringsgesprek bij te betrekken.

Duur van het gesprek

In het boek Delegeren (Payne, J. en Payne, S. Thema, 2004) adviseren de schrijvers van te voren in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt om het delegeringsgesprek te voeren. Vervolgens vermenigvuldig je deze tijd met een factor twee. Want, zo vinden zij, aan het eind van het gesprek komt het erop aan dat de medewerker goed begrijpt wat je van hem wilt. Het zou bijzonder jammer zijn als jij daar net te weinig tijd voor hebt. Het blijkt bovendien voor mensen die al veel ervaring met de taak hebben, lastig om in te schatten wat er voor nodig is die taak aan de ander over te laten.

Onderwerpen in het gesprek

Gebruik wat je hebt voorbereid in stap 5.

De toon van het gesprek

Technieken in het gesprek:

Gesprekstechniekenpijl

Gesprekstechnieken

Bepaalde gesprekken pak je professioneel aan. Zoals een functioneringsgesprek, slecht-nieuws gesprek, of een interview met een sollicitant. Daarvoor kun je verschillende gesprekstechnieken gebruiken, zoals SPIN, LSD en de zes A's.

Volgende pagina: Stap 7: Laat los en controleer op de afgesproken momenten


Bron: www.leren.nl/cursus/management/delegeren/stap-6.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon