Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Baan vinden > Uitzendbureaus

Uitzendbureaus

Baan vinden

Ze zijn er in vele soorten en maten. Vroeger was het zo dat uitzendbureaus voornamelijk bemiddelden in tijdelijk werk voor lager- en middelbaar geschoolden. Ook namen zij de sollicitanten zelf in dienst, om deze vervolgens 'uit te lenen' aan de opdrachtgever.

Maar de activiteiten van werving- en selectiebureaus, detacheerders en uitzendbureaus lopen steeds meer in elkaar over. Het is dus niet langer per definitie zo dat een uitzendbureau alleen maar bemiddelt voor laag opgeleiden! Bovendien wordt ook steeds vaker overgegaan op detachering.

Uitzendbureaus bieden nog wel steeds de mogelijkheid om tijdelijk te werken. Je kunt ze daarom gebruiken om in korte tijd veel ervaring in verschillende sectoren op te doen.

Naast algemene uitzendbureaus, zijn veel bureaus gespecialiseerd in specifieke functies. Denk aan uitzendbureaus voor secretaresses, horecamedewerkers, ict'ers, etc.

Uitzendbureaus en internet

Bij vrijwel alle uitzendbureaus kun je online vacatures bekijken, en direct reageren als de vacature je aanstaat. Ook het inschrijven gaat meestal digitaal. Afhankelijk van de werkwijze van het uitzendbureau volgt dan later eventueel nog een gesprek met een consulent.

Als je direct wilt reageren op een vacature, moet je meestal een sollicitatieformulier invullen. Zie het onderdeel: 'online solliciteren; waar je op moet letten'.

Enkele bekende uitzendbureaus waar je op de website naar vacatures kunt zoeken:

Volgende pagina: Clubs van werkzoekenden.


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/baan-vinden/uitzendbureaus.html

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon