Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > CV > Interesses, hobby's en maatschappelijke taken

Chronologisch cv - Interesses, hobby's en maatschappelijke taken

CV

Moet je nu wel of niet je hobby' s vermelden? Of dat vrijwilligerswerk?

Dat hangt ervan af:

  1. Is het relevant voor de functie waarop je solliciteert? Bij hobby's is dat meestal niet het geval. Dat jij saxofoon speelt is niet van belang voor een functie als accountmanager, of je moet toevallig weten dat de werkgever of selecteur zelf fanatiek saxofonist is. Voor interesses geldt hetzelfde.
  2. Ook bij maatschappelijk taken, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, blijft het criterium: is dit relevant voor deze functie? Maar hier kun je de lat iets minder hoog leggen dan bij hobby's. Als jij bijvoorbeeld het jaarlijkse dorpsfestival organiseert of iedere zondag met de gehandicapte medemens op stap gaat, dan kan dat een toegevoegde waarde hebben. Het straalt in elk geval uit dat je een actief en betrokken mens bent. Laat je beslissing ook afhangen van het punt hieronder, en maak in elke geval geen ellenlange lijst, maar een korte selectie.
  3. Als je starter op de arbeidsmarkt bent, en je hebt nog niet zoveel te melden op je cv, dan kun je met gerust hart al deze zaken vermelden. Dit gaat ook op voor sollicitanten die een tijd werkloos zijn geweest, maar in die tijd wel op allerlei manieren actief zijn geweest.

Het voordeel van het melden van hobby's en interesses, is dat dit een prettige wending kan geven aan een sollicitatiegesprek. Kijk wel uit welke hobby's je noemt want lezers zijn geneigd daar snel conclusies aan te verbinden. Uit de hobby's lezen en postzegels verzamelen, stijgt niet een erg dynamisch beeld op.

Volgende pagina: Open sollicitatie: "inzetbaar als"


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/cv/interesses.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon