|
|
![]() | CV |
Inhoud: Werkervaring |
Dit is het belangrijkste deel van je cv, althans als je werkervaring hebt.
Hier som je in chronologische volgorde op voor welke werkgever je hebt gewerkt, hoe lang, in welk functie, en wat jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden waren.
2002 - 2003: Restaurantmanager in Hotel Mama Mia, Bonaire. Ik droeg de eindverantwoordelijkheid voor het restaurantdeel van het hotel en stuurde hierbij twintig man personeel aan. Het was mijn taak om binnen een jaar zowel het niveau van de keuken te verbeteren als om de kosten te drukken. In beide ben ik ruimschoots geslaagd.
1998 - 2002: Restaurantmanager bij Restaurant De Bloedworst in Rotterdam. Als manager was ik verantwoordelijk voor het complete reilen en zeilen van het restaurant, de omzet, het personeel en de gasten. In deze functie gaf ik leiding aan vijftig mensen. Ik wist binnen een jaar de omzet met veertig procent te verhogen.
1996 - 1998: Assistent-restaurantmanager bij Hotel Bom in Rotterdam. Ik was verantwoordelijk voor het reservering- en betalingssysteem, dat ik aanzienlijk efficiënter heb gemaakt. Ook fungeerde ik als eerste aanspreekpunt voor de medewerkers. Daarnaast stelde ik - in overleg met de chef-kok - het weekmenu vast en nam ik het bedienend personeel aan.
1990 - 1996: Talloze bijbaantjes om mijn studie te bekostigen en ervaring op te doen in de horeca. Onder meer kelner bij Hotel Europa, Restaurant Maxim en Restaurant Holle Bolle Gijs, alle gevestigd in Rotterdam.
Moet je je ontslag of reden van vertrek bij en vorige werkgever nu wel of niet vermelden? Onder werkgevers en recruiters heerst verdeeldheid over dit punt. Het lijkt beter om in je cv niets te zeggen (dus ook niet te liegen) en in je sollicitatiegesprek eerlijk antwoord te geven als daarnaar gevraagd wordt.
Een bijkomend probleem is dat je gaten in je cv krijgt. Dit laatste geldt overigens ook voor mensen die bijvoorbeeld een sabbatical hebben genomen of vrouwen die ervoor kozen na de geboorte van een kind een jaartje thuis te blijven. Bereid je voor op vragen over die gaten in je cv of kijk of je die anderszins op kunt vullen. Een goede mogelijkheid is ook om een vaardigheden-cv te maken.
Als je om wat voor reden dan ook weinig werkervaring hebt, leg dan de nadruk op bijvoorbeeld stages die je hebt gelopen, of andere activiteiten zoals bijbaantjes.
Ben je te vaak van baan veranderd, probeer dan verschillende korte banen onder één noemer te brengen en geef een goede verklaring voor je grillige carrièrepad.
In het voorbeeld van de restaurantmanager werden zijn bijbaantjes tijdens studie vermeld. Waarom? Omdat ze in dit geval een duidelijke link hebben met zijn werk en met zijn branche; de horeca. Er zit een mooie stijgende lijn in zijn carrière, en het leert de werkgever dat deze sollicitant van jongs af aan al geïnteresseerd was in de horeca. Er zijn drie dingen waar je rekening mee moet houden als je vakantiewerk of een bijbaantje wilt noemen:
Volgende pagina: interesses
Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/cv/werkervaring.html
Copyright © 1999-2025 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon