Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > CV > Open sollicitatie

Open sollicitatie: "inzetbaar als"

CV

Bij een open sollicitatie is het handig een onderdeel "inzetbaar als" op te nemen. Hierbij geef je aan voor welke functies je jezelf geschikt acht. Op deze manier help je de selecteur om jouw cv snel en goed in te schatten. Dit onderdeel kan de kans dat je geselecteerd wordt aanzienlijk verhogen, want anders is de selecteur veel tijd kwijt aan het interpreteren en inschatten van jouw sollicitatiebrief en cv.

Omdat je een snel overzicht geeft van jouw mogelijke rollen of functies, vergroot je de kans dat jouw cv positief beoordeeld wordt. Dit geldt in het bijzonder als je solliciteert bij een werving- en selectiebureau, omdat de selecteur in dat geval te maken heeft met zeer veel cv's voor de meest uiteenlopende functies en organisaties.

Bovendien maak je in dit onderdeel je eigen wensen en ambities kenbaar. Normaliter is een selecteur geneigd naar je werkervaring te kijken en alleen aan functies te denken die hij op jouw cv ziet staan. Met het onderdeel "inzetbaar als" kun je jezelf onder de aandacht brengen voor functies waarin je geen concrete werkervaring hebt. Uiteraard is dit alleen zinnig als je de selecteur ervan kunt overtuigen dat je voor die functies geschikt bent.

Dit kopje komt bij voorkeur boven de kop "werkervaring". Zie ook het onderdeel "werkervaring" bij het vaardigheden-cv.

Voorbeeld

Inzetbaar als: functioneel ontwerper, testleider, informatieanalist.

Sollicitatiebrief open sollicitatie

Aandachtspunten voor een sollicitatiebrief bij een open sollicitatie.

Volgende pagina: referenties


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/cv/open-sollicitatie.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon