Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > De recruiter > Afwijzingen

Omgaan met afwijzingen

Recruiters

Als je wordt afgewezen dan is dat vervelend. Probeer toch netjes te blijven. Dit is met name van belang als je via een werving- en selectiebureau solliciteert.

Maurice: "Een sollicitant die niet goed om kan gaan met een afwijzing, en echt grof wordt, verwijderen we - in overleg - uit ons bestand. Die verliest dus heel wat meer dan alleen die baan waar hij op dat moment op solliciteerde. Ga dus niet in discussie, wordt niet onredelijk of grof, maar accepteer de feiten."

Nathalie: "Ik heb ooit meegemaakt dat een kandidaat werd afgewezen door een werkgever, terwijl alles helemaal perfect was. Ik zat toen zelf bij het gesprek, en ik wist echt niet wat de reden was voor de afwijzing. De werkgever zelf gaf hele vage redenen. Toen dacht ik, misschien ervaren jullie deze kandidaat wel als een bedreiging. Heeft hij bijvoorbeeld meer ervaring of meer visie dan de persoon waaronder hij zou komen te werken. Maar goed, dat weet je nooit zeker, en daar doe je dus niets mee, behalve de kandidaat een beetje oppeppen."


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/recruiter/afwijzing.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon