Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Sollicitatiegesprek sturen > Bedankbrief

Stuur een bedankbrief na het sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek

Veel sollicitanten wachten passief af na het sollicitatiegesprek, of ze durven pas na 2 weken te bellen hoe het ermee staat.

Wil jij je op een positieve manier onderscheiden? Schrijf dan een persoonlijke bedankbrief na het sollicitatiegesprek. Zo sta je bij het vervolg van de selectieprocedure goed op het netvlies van de interviewer.

Bedank de interviewer voor het prettige sollicitatiegesprek. Vertel bijvoorbeeld:

Verwerk ook wat feitelijke informatie uit het gesprek in de brief. Daardoor komt het niet over als een voorgekookte standaardbrief. Bovendien blijkt daaruit dat je goed hebt geluisterd. Bijvoorbeeld: "U vertelde in ons gesprek dat u de vacature binnen 2 maanden wilt vervullen. Ik verwacht dat mijn huidige werkgever akkoord zal gaan met ontslag per ..., zodat ik per die datum beschikbaar ben."

Je kunt ook herinneren aan iets dat kennelijk een goede indruk maakte op de interviewer.

Vertel in de laatste alinea dat je uitziet naar een uitnodiging voor een tweede gesprek (of: een gesprek met de manager, hoofd P&O, directeur of wat in jouw geval de logische vervolgstap zou zijn).

Stuur het bericht kort na het sollicitatiegesprek, liefst nog dezelfde dag. Een verzorgde brief valt tegenwoordig meer op dan een e-mailtje. Maar als je weet dat de beslissing op korte termijn wordt genomen, dan kun je maar beter snel zijn en e-mailen.

Een correcte adressering is natuurlijk belangrijk, net als bij de adressering in de sollicitatiebrief. Stuur de brief naar de persoon waarmee je het sollicitatiegesprek hebt gevoerd. Als je geen visitekaartje hebt gekregen met de juiste gegevens, bel dan een secretaresse of P&O-medewerker om deze te vragen.

Blijf zakelijk en beleefd en sluit af met "Hoogachtend", of "Met vriendelijke groet".

Opvallend goede sollicitatiebrief schrijven

 

Sollicitatievragen moeiteloos beantwoorden

Sollicitatiebrief

Met deze online cursus leer je hoe je een overtuigende sollicitatiebrief schrijft. Je leert hoe je de brief opzet en wat je erin moet vertellen. Je krijgt tientallen tips en 4 complete voorbeeldbrieven.

Wil je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Volg deze cursus en schrijf een opvallend goede sollicitatiebrief.

 Sollicitatievragen

Bereid je voor op lastige vragen. Geef zelfverzekerd antwoord in het sollicitatiegesprek. Vertel een goed verhaal.

Met deze online cursus kun je je voorbereiden op meer dan 300 veelgestelde sollicitatievragen. Je krijgt vele voorbeeldantwoorden en tips.


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/sollicitatiegesprek/bedankbrief.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon