Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Rijbewijs > Theorie > CBR examen oefenen

CBR theorie-examen oefenen

Rijbewijs

Het CBR theorie-examen bestaat uit 50 vragen: ja/nee vragen, meerkeuze vragen en open vragen. Je moet minimaal 44 vragen goed hebben beantwoord. Het theorie-examen oefenen is zeker nuttig, maar dat is natuurlijk geen vervanging voor theorieles en het bestuderen van de theorie.

We hebben de websites voor je opgezocht waar je de theorie kunt oefenen, gratis of tegen betaling.

Theorieles

De examens bestaan uit 50 vragen en voldoen aan de nieuwe cbr-norm.

Examencentrum

Oefen de theorie-examen B (Auto). Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. De antwoordenmogelijkheden zijn ja/nee-vragen, meerkeuze vragen (A, B of C) en open vragen (getal).

Tip: Wanneer je het antwoord op een vraag niet weet en het moet gokken, schrijf dan even wat de vraag was. De meeste oefenprogramma's geven namelijk geen uitleg als je een vraag goed gokt.

Kwestieuze sites

Er zijn nogal wat sites waar je de theorie tegen betaling kunt oefenen, maar waarop niet duidelijk staat aangegeven welk bedrijf ervoor verantwoordelijk is of hoe je contact kunt opnemen als er na betaling iets mis gaat. Deze sites voldoen daarmee niet aan de regels voor online diensten, met name de wet "Koop op afstand ". Wat je zou mogen verwachten is dat wordt aangegeven:

Wij hebben de gegevens van de vermelde sites opgezocht en vergeleken met de domeinregistratie bij de SIDN en het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Bij de sites hieronder stond geen duidelijke indentiteit aangegeven, was de vermelde bedrijfsnaam of handelsnaam niet terug te vinden bij de Kamer van Koophandel, ontbrak vestigingsadres of telefoonnummer, klopten de op de site vermelde gegevens niet met die in de genoemde registers of werden algemene voorwaarden niet verstrekt. Wij adviseren je op dergelijke sites niet te betalen.

GratisTheorie (de naam is misleidend, want de theorie oefenen is niet gratis)

Hier kun je theorie-examen vragen oefenen voor de categorie B. Het antwoordkastje dat gebruikt wordt om deze vragen te beantwoorden is hetzelfde als het antwoordkastje bij het CBR. Ook de manier van vragen stellen komt overeen met de manier van vragen stellen bij het CBR. Drie examens van 50 vragen.

Site aanmelden

Ken je nog een site waar je het CBR theorie-examen kunt oefenen? Meld de site dan aan voor een link op deze pagina. Ook leveranciers die onder het kopje "kwestieuze sites" staan en hun site inmiddels hebben verbeterd kunnen dat bij ons melden.

Auteur: René Pijlman


Bron: www.leren.nl/dossier/rijbewijs/theorie/theorie-oefenen.html

Copyright © 1999-2018 Applinet B.V.
Alle rechten voorbehouden
Colofon