Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden > Vergaderen > Informatie geven

Vergadermodel: informatie geven

Vergaderen

Bijvoorbeeld: persconferentie, voorlichtingsbijeenkomst, informatieavond, inleiding, presentatie, hoorcollege enz.

Voorbereiding

De informatieverstrekkers moeten zich terdege hebben voorbereid. Soms wordt verwacht dat ook de andere aanwezigen zich in het onderwerp hebben verdiept.

Opstelling

Theateropstelling: degenen die de informatie geven (of ervoor verantwoordelijk zijn) zitten achter een tafel. Zij vormen een forum. De aanwezigen zitten in de zaal.

Werkwijze

Wat? Door wie? Opmerkingen
Welkom en uitleg Voorzitter Voorzitter is meestal de gastheer of gastvrouw (directeur, hoofd afdeling enz.). Hij informeert over doel van de bijeenkomst, onderwerp, werkwijze en afspraken en doet huishoudelijke mededelingen.
De kern: informatieverstrekking Inleider(s) Inleider is de deskundige, de verantwoordelijke voor het onderwerp waarover informatie wordt verstrekt of diens woordvoerder
Informatieverheldering Aanwezigen en inleider(s) De vragen van de deelnemers zijn erop gericht de informatie helder te krijgen. Discussie wordt vermeden. De voorzitter (of soms de inleider) geeft aan wie het woord voert.
Samenvatting, dankwoord en afsluiting Voorzitter Een samenvatting is niet altijd nodig. De voorzitter dankt de aanwezigen en sluit de bijeenkomst.

Volgende pagina: vergadermodel: informatie uitwisselen


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/vergaderen/informatie-geven.html

Copyright © 1999-2023 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon