Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden > Leiding ontvangen > Profiel manager

Wat is het profiel van een manager?

Leiding ontvangen

Welke eigenschappen hebben veel leidinggevenden met elkaar gemeen? Met welke ambities en motieven wordt iemand manager?

Het is interessant om te onderzoeken of een leidinggevende nu een bepaald type mens is. Uit elk onderzoek blijkt echter dat je geen standaard lijstje eigenschappen kunt maken voor een manager.

Wel blijkt dat ze het in elk geval lekker vinden om invloed te hebben en 'dingen voor elkaar te krijgen'. Maar vinden we dat niet allemaal leuk? Mensen met de ambitie om leiding te geven, hebben in elk geval geen bezwaar tegen een grote mate van verantwoordelijkheid.

Misschien ben jij zelf ook al leidinggevende en heb je nog een manager boven je met wie je moet samenwerken. Dan herken je zowel de problemen en belangen van de medewerker als die van de manager. Een manager moet heel erg flexibel zijn en heel veel rollen kunnen vervullen binnen en buiten de organisatie.

Als je als medewerker een beter beeld hebt van die rollen, kun je met meer afstand én begrip naar je leidinggevende kijken. Je hebt dan een model waarmee je jouw baas kunt vergelijken. Dat betekent niet dat je medelijden hoeft te hebben met je baas. Hij is immers zelf verantwoordelijk voor zijn keuze te gaan lei/ijden.

Volgende pagina: de rollen van de manager.


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/leiding-ontvangen/profiel-leidinggevende.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon