Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden > Kantoorpolitiek > Steun verzamelen

Hoe verzamel ik steun voor mijn plan?

Kantoorpolitiek

Analyseer het speelveld. Zoek de mensen die:

Vraag hun mening en advies. Luister goed naar hun reacties en probeer de achterliggende wensen, zorgen en belangen te ontdekken. Pas het plan hierop aan. Soms is het voldoende om de presentatie of de "verpakking" van het plan aan te passen.

Sommige mensen laten zich enthousiasmeren door een visionair verhaal, maar anderen zullen kritisch reageren als het niet goed is onderbouwd of niet concreet is uitgewerkt. Zorg ervoor dat het plan geloofwaardig is en dat het een solide basis heeft. Er moeten niet alleen fraaie intenties instaan, maar ook een concreet plan van aanpak en een begroting. Betrek de mensen die het later moeten uitvoeren bij het uitwerken van het plan van aanpak.

Deel het succes met iedereen. Stel je bent verkoper en je hebt af en toe medewerking van een heleboel mensen nodig om een grote klant binnen te halen. Maak er dan een gewoonte van om iedereen te laten delen in het succes van een nieuwe klant. Dat kan zo simpel zijn als op taart trakteren bij de koffie en een dankwoordje uitspreken.

Volgende pagina: Hoe krijg ik iets van iemand gedaan?


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/kantoorpolitiek/steun-verzamelen.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon