Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden > Kantoorpolitiek > Iets gedaan krijgen

Hoe krijg ik iets van iemand gedaan?

Kantoorpolitiek

Stel je bent uitgekeken op je huidige baan en je wilt promotie. Hoe vraag je dat je baas?

Jij: "Ik vind dat ik promotie moet krijgen."

Deze gespreksopening is heel direct en een tikje agressief. Je dringt je baas in de verdediging. Je zet het gesprek onder druk, want een onmiddellijke promotie lijkt de enige aanvaardbare uitkomst van het gesprek.

Probeer het liever met een open gesprek, waarin je jouw probleem of behoefte schetst en hierop een reactie vraagt. Bijvoorbeeld:

Jij: "Ik wil eens met je bespreken of er mogelijkheden voor mij zijn om meer verantwoordelijkheid te krijgen. Ik heb het gevoel dat ik daar zo langzamerhand aan toe ben, maar ik wil graag weten hoe jij daarover denkt."

Dit biedt een grotere kans op een serieus overleg, waarin je baas bereid is om mogelijke oplossingen te bespreken. Je zult misschien niet onmiddellijk promotie krijgen, maar dat zit er ook niet altijd in. Waar het om gaat is dat het gesprek in een goede sfeer en constructief verloopt. Dat levert op zichzelf misschien al een bepaald resultaat op en bovendien weet je baas nu dat je een promotiewens hebt.

Misschien heb je ook wat aan onze cursus Succesvol onderhandelen.

Voor wat hoort wat

Voor een gunst mag je een tegenprestatie verwachten. Het is daarom nuttig actief te netwerken en hand- en spandiensten te verlenen aan mensen waarvan je misschien ooit nog eens iets gedaan moet krijgen.

Volgende pagina: Wat doe ik met een probleem?


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/kantoorpolitiek/iets-gedaan-krijgen.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon