Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden > Kantoorpolitiek > Hogerop indruk maken

Hoe maak ik indruk op het hoger management?

Kantoorpolitiek

Hoewel het niet altijd makkelijk is, heeft het veel voordelen om indruk te maken op de mensen boven jouw baas:

De technieken om je baas aan jouw kant te krijgen, kunnen evenzeer op hogere niveaus worden gebruikt.

Toon je van je beste kant in vergaderingen

In vergaderingen zul je regelmatig iemand van het hoger management treffen en het is een prima gelegenheid om je van je beste kant te laten zien. Het gaat er niet om de vergadering te domineren of te 'winnen', maar om een goede indruk te maken. Enkele tips:

Werkhouding en uitstraling

Socialiseer omhoog: gedraag je als als iemand op een hoger niveau in de organisatie en maak regelmatig een praatje met hogere managers. Feliciteer iemand die hoger in de organisatie promotie heeft gehad of in een nieuwe functie begint. Probeer niet teveel op te gaan in de groep van gelijkwaardige collega's. Dit moet je natuurlijk niet overdrijven, want voor je het weet zien al je collega's je als een streber.

Blijf kalm onder druk. Toon jezelf niet snel emotioneel. Straal uit dat je eventuele problemen onder controle hebt, ook al stort het bedrijf om je heen in duigen. Laat je niet intimideren door lastige mensen.

Gebruik elke goede aanleiding om een afspraak te maken voor een gesprek met een hogere manager. Nonchalant binnenwandelen maakt al snel een verkeerde indruk.

Praat niet teveel over koetjes en kalfjes. Als het ijs gebroken is dan is het zaak snel over belangrijke kwesties te praten, die je gesprekspartner boeien.

Wees zuinig met kritiek op de lievelingsprojecten van het hoger management. Probeer niet teveel de boodschapper van slecht nieuws te zijn en zeker niet de bron van slecht nieuws.

Breng je werk onder de aandacht

Grijp elke gelegenheid aan om je werk onder de aandacht te brengen. Schrijf goede business cases, adviesrapporten, projectplannen en vergelijkbare documenten, ook ongevraagd. Vaak vinden die vanzelf hun weg door de organisatie en zonodig kun je zelf de verspreiding een handje helpen.

Schrijf officiële memo's met een reactie en constructieve kritiek op documenten die je van anderen krijgt.

Volgende pagina: Hoe haal ik het meeste uit mijn medewerkers?


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/kantoorpolitiek/hogerop-indruk-maken.html

Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon