Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Loopbaankeuzes > Kosten

Hoeveel gesprekken?

Loopbaankeuzes

Hoeveel gesprekken heb je nodig om te ontdekken wat je wilt?

Els Ackerman: "Dat is afhankelijk van de cliënt en het soort vraag waar hij mee komt. De een heeft slechts een zetje in de goede richting nodig en kan het met drie sessies af, de ander heeft een hele serie gesprekken nodig."

Een goede loopbaanadviseur geeft je een gratis oriëntatiegesprek. Na afloop laat hij je weten hoeveel gesprekken hij ongeveer nodig denkt te hebben.

Kosten

Tarieven voor loopbaanadvies verschillen sterk. Over het algemeen zal een geregistreerde loopbaanadviseur een wat hoger tarief hanteren dan niet-geregistreerde begeleiders (in het onderdeel 'Is de loopbaanadviseur betrouwbaar?' leggen we uit waaruit deze registratie bestaat).

Gemiddeld liggen de bedragen tussen de 100 en 150 euro per uur.

Grotere bureaus werken met een prijs per traject. De hoeveelheid gesprekken in zo'n traject staat vast. Als de cliënt minder gesprekken nodig heeft, blijft de prijs toch hetzelfde. Kleine bureaus werken vaak per gesprek, dus de cliënt betaalt niet meer gesprekken dan hij nodig heeft om tot resultaat te komen.

Veel werkgevers hebben een potje waaruit een loopbaantraject betaald kan worden, zeker in het geval van dreigend ontslag of een reorganisatie. Vraag eens naar de mogelijkheden bij de afdeling P&O.

Volgende pagina: Is de loopbaanadviseur betrouwbaar?


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/loopbaankeuzes/kosten.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon