Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Loopbaankeuzes > Voorbeelden van een radicale keuze

De vrouw die van haar passie haar werk maakte

Loopbaankeuzes

Een jonge vrouw die al een jaar thuis zat met een burn-out, klopte aan bij Morgenster. Madelon van Kooten: "Ze had een leidinggevende functie op een P&O afdeling. Maar mede omdat ze zo perfectionistisch van aard was, was ze totaal opgebrand. Toen ze bij ons aanklopte, was dat op haar eigen initiatief. Ze was de situatie beu.

Al vrij snel kwam haar grote hobby en passie aan bod: salsadansen. Tijdens de brainstorm bleek dat ze daar graag 'iets' mee wilde doen. We zijn toen een praktische vertaalslag gaan maken. En wat bleek? Zij kon, als Brabantse, heel moeilijk aan salsakleding komen. Daarvoor moest ze steeds naar Amsterdam. De uitkomst van de dag was dat ze een winkeltje in salsakleding zou beginnen. Inmiddels heeft ze een digitale winkel op internet.

Zij is een heel mooi voorbeeld van iemand die van haar passie haar werk heeft gemaakt en daarbij ook nog eens een gat in de markt heeft gevonden!"

Een (on)bewuste keuze

Els Ackerman: "Een cliƫnt kiest na rijp beraad om op te houden met werken, en daar alle consequenties van te aanvaarden, ook financieel. Zij maakt deel uit van een groep, en de andere groepsleden begrijpen er niets van en kunnen het niet accepteren. Zij weet echter wat ze wil, ze heeft vanaf haar vijftiende jaar gewerkt en wil nu andere - meer spirituele - kanten van zichzelf ontwikkelen. Dat gaat ze ook doen.

Twee jaar later hoor ik dat ze overleden is. Ik ben ervan overtuigd dat ze onbewust wist dat ze niet veel tijd meer had, en die tijd goed heeft willen gebruiken."

Volgende pagina: Wie ben jij? Een tipje van de sluier opgelicht.


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/loopbaankeuzes/voorbeelden.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon