Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden > Zakelijk flirten > Wat is zakelijk flirten?

Wat is zakelijk flirten?

Zakelijk flirten

Flirten is iemand het hof maken. Het werkwoord ‘flirten’ heeft een zekere seksuele lading. Er hangt om het woord een sfeer van passie en erotiek. Spannende blikken, een beetje uitdagen. Flirten is vaak een spel. Een spel waarvan we (gelukkig) de regels nog niet helemaal doorgronden. Bij flirten gaat het vooral om de spelvreugde. Het resultaat is eigenlijk onbelangrijk.

Zakelijk flirten gaat wél ergens om: zakelijk flirten is een spel dat je speelt om de ander positief te stemmen zodanig dat hij of zij bereid is een transactie met je aan te gaan. Met zo’n definitie is de seksuele lading er wel af, nietwaar?

En laten we eerlijk zijn, er zijn mensen die alles van anderen gedaan krijgen. Hoe komt het dat Hans een parkeervergunning voor zichzelf regelt terwijl dat nog vrijwel niemand gelukt is? Hoe komt het dat Jacqueline tussen de middag wat langer weg kan om de hond uit te laten? Hoe komt het dat Erik er altijd, ook als het erg druk is, nog twee dagen tussenuit kan? Ze kunnen flirten! Leer het ook.

Bij flirten staat de ander centraal. Je geeft de ander aandacht, je luistert, je brengt hem of haar in een goed humeur, je stemt je doen en laten af op die ander. Iemand die goed kan flirten, slaagt erin om in dat spel zichzelf te zijn. Iemand die nog niet zo handig flirt, wordt al snel een hielenlikker of een ja-knikker. In deze cursus lees je hoe je kunt flirten en hoe je daarbij toch jezelf kunt blijven.

Zakelijk flirten is: mensen voor je winnen. Dat is geen wedstrijd. Dat is een spel. Maar wel een belangrijk spel. Wie het beheerst heeft een flinke voorsprong. Probeer het! je kunt geen blauwtje lopen.

Volgende pagina: Waarom flirten?


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/zakelijk-flirten/wat-is-flirten.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon