Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Solliciteren > Sollicitatiebrief > Typen of schrijven?

Sollicitatiebrief typen of schrijven?

Sollicitatiebrief

Bij voorkeur typen. Vroeger was schrijven de norm. Dat is al lang niet meer zo. Schrijven is zelfs een tikje ouderwets. Maar:

Sommige sollicitanten sturen desondanks een handgeschreven brief. Veelgenoemde voordelen daarbij zijn dat een handgeschreven sollicitatiebrief opvalt en persoonlijker overkomt. Die voordelen vallen echter in het niet, als je een 'lelijk', 'kinderlijk' of onleesbaar handschrift hebt. Kies dus alleen voor deze optie als dat niet het geval is.

Soms vragen werkgevers zelf om een handgeschreven brief. Bijvoorbeeld omdat ze jouw handschrift willen laten analyseren door een grafoloog. Dat mag in Nederland. Hoewel het netjes is om dat van te voren te melden aan de sollicitant, gebeurt dat lang niet altijd. De grafoloog trekt een aantal conclusies over jouw karakter op basis van jouw handschrift. Bijvoorbeeld of je een harmonieus iemand bent of een krachtige persoonlijkheid. De wetenschap is verdeeld over de betrouwbaarheid van deze techniek.

Het kan ook zijn dat een werkgever een handgeschreven brief vraagt omdat hij dat gewoon prettig vindt of denkt dat hij zelf (intuïtieve) conclusies kan trekken uit een handschrift. (Is het netjes? Heeft het handschrift 'karakter'?)

Handgeschreven sollicitatiebrief? Let hier op:

Solliciteer je op een baan in het buitenland? In sommige landen is een handgeschreven brief de norm. Frankrijk is daar een voorbeeld van. Check dit even, bijvoorbeeld bij het UWV WERKbedrijf.

Volgende pagina: Open sollicitatie


Bron: www.leren.nl/cursus/solliciteren/sollicitatiebrief/typen-of-schrijven.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon