Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Leren en studeren > Portfolio > Personeelsinstrument

Portfolio als personeelsinstrument

Portfolio

De laatste jaren zie je in bedrijven het portfolio schoorvoetend zijn intrede doen. Die aarzeling is wel voorstelbaar. We dreigen op het gebied van opleiding en ontwikkeling van medewerkers in de ogen van sommige werkgevers wat door te slaan. Zo kennen we het functioneringsgesprek, het beoordelingsgesprek, het correctiegesprek, het loopbaangesprek, het jaargesprek en ook het gesprek over het Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

Een leidinggevende met zo'n twintig medewerkers kan daar een dagtaak aan hebben. Die leidinggevende kun je niet vertellen dat hij ook nog eens een gesprek over het portfolio moet voeren. Gelukkig hoeft dat ook niet. Het portfolio kan prima dienen als input voor het jaargesprek (of het functioneringsgesprek) en hoeft niet ook nog eens apart met de medewerker te worden besproken.

Wat is de meerwaarde voor het bedrijf?

Werken met een portfolio helpt je om al werkend te leren en om wat je elders leert, in je werk te gebruiken. Dat is voor het bedrijf natuurlijk pure winst.

Wat zijn de bijdragen van leidinggevende en medewerker

Het opstellen van een portfolio is geen kleinigheid. Zeker voor iemand die al wat langer werkt, is het inrichten van zo'n map een enorme klus maar tegelijkertijd erg bevredigend. Ook voor de leidinggevende heeft werken met een portfolio veel voordelen. We zien voor de leidinggevende een aantal taken weggelegd.


Bron: www.leren.nl/cursus/leren_en_studeren/portfolio/personeelsinstrument.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon