Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Leren en studeren > POP

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Gerelateerde Cursussen

Als werknemer moet je blijven leren, anders kom je buiten spel te staan. Werkgevers willen graag medewerkers die zich verder ontwikkelen. Daarom zijn ze steeds meer bereid te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP's) helpt om te blijven leren in het kader van het werk. Vaak worden er in CAO's afspraken gemaakt over het invoeren van POP's.

Wat is een POP?

Een POP is een 'ontwikkelingscontract' tussen werkgever en werknemer. De bedoeling is, de werknemer de kans te bieden zich verder te ontwikkelen. Zo kun je de organisatiedoelen van de werkgever en de ambities van de werknemer zo goed mogelijk op elkaar afstemmen.

Waarom een POP?

Persoonlijke ontwikkelingsplannen kosten tijd, moeite en geld. Waarom zou je er zoveel in investeren? Simpel: werken met POP's heeft veel voordelen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

Aan de slag met een POP

Het maken en uitvoeren van een persoonlijk ontwikkelingsplan verloopt volgens een vast stappenplan: de POP-cyclus. Na de voorbereiding gaan werknemer en leidinggevende met elkaar in gesprek. Dan komt het erop aan de afspraken uit te voeren. Daar ben je als medewerker zélf verantwoordelijk voor.

Invoering

Persoonlijke ontwikkelingsplannen maken deel uit van het personeelsbeleid. Er zijn verschillende invoeringsstrategie√ęn en modellen voor persoonlijke ontwikkelingsplannen mogelijk en je kunt kiezen voor een grotere of geringere intensiteit. Daarin moet je als werkgever je keuzes maken.

Voorbeeld POP

Hier vind je een voorbeeld van een eenvoudig Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

Verder lezen

Auteur: Jet Holleman (mei 2005).

Prikkelende managementstijlen

 

Coaching

Prikkelende managementstijlen

Als leidinggevende zit je soms met de handen in het haar. Op sommige medewerkers krijg je gewoon geen vat. In deze cursus leer je hoe je als leidinggevende ervoor kunt zorgen dat je medewerkers verder komen. Hoe prikkel je je medewerkers? En wanneer is het nodig om medewerkers te prikkelen?

 Coaching

Coaching is een manier om talenten aan te boren en te ontwikkelen.

Wat komt erbij kijken? Wat zijn de succesfactoren? In deze praktijkgerichte cursus over coaching vind je de antwoorden.


Bron: www.leren.nl/cursus/leren_en_studeren/pop/

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon