Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Persoonlijke effectiviteit > RET > Verder lezen

Aanbevolen boeken

RET

Theo IJzermans, Coen Dirkx, Beren op de weg, spinsels in je hoofd. Omgaan met emoties op het werk: de Rationele Effectiviteits Training Thema, 2001.
Een praktisch en toegankelijk doe-boek over de RET. Met veel voorbeelden, oefeningen en makkelijk te begrijpen uitleg over de theorie. Een bestseller.

Albert Ellis en Wouter Backx, Moeten maakt gek. Anthos, 2001.
Door de ontdekker van de RET en zijn Nederlandse discipel. De RET wordt stapsgewijs duidelijk gemaakt en er is veel plaats ingeruimd voor zelfwerkzaamheid met behulp van oefeningen en opdrachten. Het is moeilijker dan Beren op de weg, meer een uitdaging voor een gebruikersgroep die reeds enige voorkennis heeft.

Gidia Jacobs, Rationeel-Emotieve Therapie. Een praktische gids voor hulpverleners Bohn Stafleu Van Loghum, 1998. Voor met name mensen die beroepsmatig met de RET werken of willen werken. Geschikt als je er echt dieper in wilt duiken: een helder, verdiepend, informatief boek. Niet voor even vlug wijs worden!

Aanbevolen websites

De bedenker van de RET, Dr. Albert Ellis, heeft zijn eigen organisatie gesticht: het Albert Ellis Institute in New York. Op zijn site vindt je nog een korte uitleg over de RET – in het Engels – en de diensten die het instituut aanbiedt. Het instituut is in Nederland gelieerd met het Instituut voor Rationeel-Emotieve Training te Haarlem.

Zoek je alternatieve methoden om om te gaan met lastige situaties, dan kun je eens neuzen op deze sites over mindfulness, waarbij je door meditatie oefent je gedachten los te laten.

Vrouw denkt lichtpijl

Licht denken

Hoe word of blijf je gelukkig in je werk? Deze cursus ‘Licht denken’ gaat daarover. Je leert nadenken over je werk en je werksituatie. Je ontdekt welke rol jij daar zelf in speelt.


Bron: www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/ret/verder-lezen.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon