Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden > Schrijven > Verder lezen

Aanbevolen boeken

Schrijven

Handige sites

Taalunieversum

Snel aan je 'Favorieten' koppelen. De site bevat een fantastische hoeveelheid informatie over taal. De site wordt beheerd door de Nederlandse Taalunie, een organisatie waarin Nederland, België en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal, taalonderwijs en letteren. Je vindt er onder meer het complete Groene boekje. Dat bevat de correcte spelling van vrijwel alle Nederlandse woorden maar ook de spellingsregels. Bij 'taaladvies' vind je een groot aantal taaladviezen, keurig geordend op trefwoord. De site heeft één (fors!) nadeel: het is erg in vaktaal geschreven.

Hoe word je tekstschrijver van beroep?

Wanneer je binnen je huidige functie al teksten hebt geschreven of voor opdrachtgevers hebt gewerkt, is de kans om succesvol aan de slag te komen als tekstschrijver groter. Omdat er geen speciale opleidingen zijn voor tekstschrijvers, is het belangrijk dat je zelf werkt aan een brede algemene ontwikkeling. Oefenen is dus belangrijk!

Tekstmodellen hanteren

Wat wil jij met je tekst? Verslag doen van een vergadering of van een uitvoerig onderzoek, iemand overtuigen, een afspraak bevestigen? Elk communicatiedoel vraagt om zijn eigen tekstmodel. Een mailtje bouw je anders op dan een officiële brief die misschien ooit als bewijs in een rechtszaak wordt gebruikt. Maak het jezelf makkelijk en volg deze richtlijnen.

Tips voor schrijven

Een aantal korte tips over schrijven.

Meer links:


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/schrijven/verder-lezen.html

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon