Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Sociale vaardigheden > Conflicthantering > Verder lezen

Verder lezen over conflicthantering

Conflicthantering

W.F.G. Mastenbroek, Conflicthantering en organisatieontwikkeling. Uitgeverij Kluwer, 2003.
Professor Mastenbroek is professor maar ook organisatie-adviseur. Die combinatie zie je terug in dit boek. Hij behandelt het thema Conflicthantering sterk vanuit een organisatiekundige invalshoek. Daarmee zijn voor deze cursus vooral de laatste vier hoofdstukken interessant.

Carsten K.W. de Dreu, Bang voor conflict? Uitgerij Van Gorcum. Assen, 2005
Bang voor conflict? is een buitengewoon interessant boek over de psychologie van conflicten in organisaties. Wat gebeurt er eigenlijk met mensen als ze in een conflict terecht komen? Hoe ontstaat een conflict, wat doen we eraan en hoe voorkomen we dat het escaleert? Het boek is bovendien goed geschreven en ondanks de enorme literatuurlijst achterin lekker dun: iets meer dan honderd bladzijden.

Conflict hanteren

Iedereen raakt wel eens in een conflict verzeild, ook op het werk. Dat is op zich geen probleem, maar je moet er wel mee kunnen omgaan. Voordat je het weet maak je elkaar uit voor alles wat mooi en lelijk is en is het oorspronkelijke verschil van mening of inzicht een echte ruzie geworden. Of je bewaart de zoete lieve vrede, maar kan de ander daarna nooit meer recht in de ogen kijken. Wat is wijsheid in zo'n geval?

Agressie aan de baliepijl

Omgaan met agressie

Agressie wil zeggen: iemands grenzen overschrijden, bewust schade berokkenen of woede gebruiken om iets te bereiken. Er zijn grofweg vier soorten agressie. Je manier van communiceren is belangrijk. Met samen-boven-gedrag kun je vaak beter omgaan met agressie.


Bron: www.leren.nl/cursus/sociale-vaardigheden/conflicthantering/verder-lezen.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon